Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

TV-reklame i Israel provoserer Iran

Den siste tiden har forholdet mellom Iran og Israel vært mildt sagt anstrengt. Striden kommer ikke bare til uttrykk på kveldsnyhetene på TV, men også i reklamepausene.

For noen uker siden ble denne TV-reklamen sendt i Israel. Se tv-reklamen med engelsk teksting og kort forklaring i innledningen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xfug_ncuP9o[/youtube]

TV-reklamen viser fire karakterer fra det populære israelske TV-showet Asfur som ankommer nær atomanlegget i Isfahan, Iran, utkledd som kvinner.

Der møter de en Mossad-agent som kjeder seg og tilbringer tiden ved å se på serier på sitt Samsung nettbrett. Han viser dem hvordan nettbrettet fungerer. En av «kvinnene» ser på nettbrettet og trykker så ved et uhell på en knapp som blåser atomanlegget i luften. En av de andre karakterene sier så: – Hva? Enda en mystisk eksplosjon i Iran.

Uttalelsen referer til en serie av eksplosjoner i Iran ved landets militære anlegg som i internasjonal medier er blitt framstilt som hemmelige israelske forsøk på å sabotere Irans atom- og rakettprogram.

Men eksplosjoner er ikke hovedbudskapet. Nye abonnenter skal få et Samsung nettbrett som del av pakken dersom kunder i Israel tegner abonnement, lokker kabelselskapet HOT.

 

Vurderer forholdet til Sør-Korea

Samsung, den store elektronikkprodusenten fra Sør-Korea, kan nå komme til å bli offer for den humoristiske reklamen på israelsk TV, fordi det er deres nettbrett som er del av HOTs abonnementskampanje.

Torsdag sa en kilde til Ha’aretz at Iran til og med vurderer å bryte landets handelsbånd med Sør-Korea på grunn av den «fornærmende» reklamen. Kilden mente reklamen framstiller Iran som et «primitivt samfunn» og hinter til at Israel er «mektig nok til med letthet å ødelegge Irans atomanlegg eller drepe landets atomfysikere».

Leder for Majlis energikomite, Arsalan Fathipur, sa til iranske Press TV at Samsung har valgt å glemme hvor mye handel de har med Iran, for å forsøke å komme nærmere Israel, melder Ha’aretz. Han la til at en unnskyldning til Iran er nødvendig, men ikke vil være tilstrekkelig til å reparere forholdet mellom de to landene.

Samsung har sendt ut en pressemelding der de fordømmer reklamen. Samsungs kontor i Teheran sier reklamen ikke har noe med Samsung å gjøre i det hele tatt og understreker at den ble laget av kabelselskapet HOT.

Sistnevnte selskapet er neppe misfornøyd med oppmerksomheten reklamespotten har fått.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart