Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fredelig på Tempelhøyden, steinkasting på Vestbredden

Opptøyer etter fredagsbønn 21. november. (Foto: Skjermdump fra web-tv AP / Times of Israel)
Opptøyer etter fredagsbønn 21. november. (Foto: Skjermdump fra web-tv AP / Times of Israel)
Under massivt sikkerhetsopplegg gikk det fredelig for seg da 40.000 deltok i fredagsbønnen på Tempelhøyden i Jerusalem. Men flere steder på Vestbredden var gatene fulle av voldelige demonstranter som kastet steiner og Molotov-coctails på politiet.

Denne fredagen deltok hele 40.000 muslimer i fredagsbønnen på Tempelhøyden i Jerusalem, ifølge Israel Radio. Times of Israel skriver at Tempelplassen for andre fredag på rad ble åpnet for alle muslimer uten aldersrestriksjoner. Av sikkerhetshensyn har det israelske politiet tidligere ved flere anledninger de siste ukene stengt plassen for menn under 50 år. Forklaringen er at det først og fremst er den unge generasjonen som har stått for den senere tidens voldelige opptøyer og massedemonstrasjoner. Aldersrestriksjonen ble fjernet etter USA-ledede forhandlinger mellom Israel og Jordan, som har ansvaret for å vokte Tempelhøyden. Det israelske politiet og sikkerhetsstyrkene har økt beredskapen sterkt i Jerusalem den siste tiden, og fredagsbønnen gikk fredelig for seg.

Flere steder på Vestbredden var derimot preget av voldelige opptøyer også denne fredagen.

I Hebron deltok 350 palestinere i demonstrasjon, og det ble kastet steiner og Molotov-coctails mot politiet, melder Israel Radio. Folkemengden ble spredt av politiet uten bruk av vold.

I nærheten av Nablus var 100 palestinere med på demonstrasjon og angrep mot sikkerhetsstyrker. De israelske soldatene forsvarte seg ved bruk av gummikuler, og tre palestinere ble lettere skadet og fraktet til sykehus i Nablus.

I Kalandiya, nord for Jerusalem, deltok flere titalls palestinere i opptøyer. En av dem skal ha blitt lettere skadet av en gummikule avfyrt av sikkerhetsstyrkene.

Også i nærheten av Ramallah og ved Kalkilya var det opptøyer med noen titalls demonstranter.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart