Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Oljelekkasje i nærheten av Eilat

Store mengder olje har lekket ut fra disse rørledningene to mil fra Eilat. (Foto: Brannvesenet i Eilat)
Store mengder olje har lekket ut fra disse rørledningene to mil fra Eilat. (Foto: Brannvesenet i Eilat)
Lekkasjeulykken omtales som en av Israels verste miljøkatastrofer noen gang. Over 80 personer i Jordan og Israel får medisinsk behandling etter å ha fått pusteproblemer.

Onsdag kveld sprang rørene lekk langs hovedoljelinjen fra Eilat ved Rødehavet til Ashkelon ved Middelhavet. Den foreløpige granskingen av ulykken tyder på at rørledningen ble ødelagt ved et uhell i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på stedet. Størrelsen på lekkasjen beskrives som betydelig, og oljesølet strekker seg over flere kilometer.

Lekkasjeulykken fant sted i nærheten av landsbyen Be’er Ora, i den tynt befolkede Arava-regionen, 20 kilometer nord for Eilat, kort avstand fra grensen til Jordan og like ved den israelske hovedveien Route 90, som strekker seg helt fra Libanon-grensen i nord til Eilat i sør.

Innen torsdag morgen hadde medisinsk personell tatt hånd om over 80 personer i Jordan og minst tre personer i Israel, som fikk pusteproblemer etter å ha inhalert luft fra lekkasjeområdet.

Route 90 ble stengt i lekkasjeområdet onsdag kveld, og gjenåpnet for trafikk torsdag formiddag, skriver Times of Israel.

En talsperson for miljødepartementet sier til Jerusalem Post at dette er en av de største miljøkatastrofene i Israel noen gang.

Oljelekkasjen kan få dramatiske følger for naturreservatet Wastelands of Evrona, der det blant annet vokser en sjelden type palmer og det holder til en større hjortestamme.

Ifølge Ynetnews.com har reservatet fått omfattende skader.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart