Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Terrorist kastet syre på barnefamilie

Her ankommer ambulansepersonell åstedet for fredagens syreangrep. (Foto: Magen David Adom)
Her ankommer ambulansepersonell åstedet for fredagens syreangrep. (Foto: Magen David Adom)
Tre voksne og fire barn i alderen åtte til ti år ble i dag angrepet av en palestinsk terrorist som kastet syre inn i en familiebil. Minst fem av dem ble skadet. Etterpå skal terroristen ha forsøkt å angripe fotgjengere med skrujern, før han selv ble skutt.

En israelsk familie i bil stanset fredag ettermiddag langs Route 60 mellom Jerusalem og Betlehem for å ta opp en haiker. Nærmere bestemt skjedde dette i Gush Etzion, like ved en kontrollstasjon mellom den israelske landsbyen Beitar Ilit og den palestinske landsbyen Husan. Ved siden av haikeren sto en 45 år gammel palestinsk mann fra landsbyen Nahalin med tilknytning til Islamsk Jihad. 45-åringen har tidligere sittet inne i israelsk fengsel, og han er kjent av det israelske forsvaret for å ha vært delaktig i opptøyer ved flere anledninger. Han var bevæpnet med syre, som han kastet på familien da de stanset opp og åpnet bildøren. Han skal også ha kastet syre mot haikeren de ville ta opp.

I bilen satt en familie med tre barn i alderen åtte til ti år, og en niese av moren på samme alder som familiens egne barn.

Etter angrepet mot familien ble terroristen observert løpende etter fotgjengere, bevæpnet med et skrujern.

Gjerningsmannen ble stanset av at en bevæpnet sivil person på stedet skjøt og skadet ham. Deretter ble han pågrepet av det israelske grensepolitiet og brakt til behandling på sykehus.

Familiefaren skal ha blitt truffet i øynene av syren, mens moren og minst tre av barna fikk lettere skader. De skadde ble brakt til sykehus med ambulanse. Det er uklart om gjerningsmannen klarte å skade fem, seks eller alle de syv som ble angrepet. Times of Israel skriver at alle ble skadet, mens Ha’aretz melder at det er fem personer som er bekreftet skadet.

Fredagens angrep er det nyeste i en lang rekke terrorangrep den siste tiden. 11 personer har blitt drept av terrorister den siste måneden, de fleste av dem i Jerusalem.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart