Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas’ nyhetsside ble for antisemittisk for Facebook

Dette er en av karikaturene som ble postet på den nå stengte terrorglorifiserende Facebooksiden.
Dette er en av karikaturene som ble postet på den nå stengte terrorglorifiserende Facebooksiden.
Det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shehab hadde en av de mest populære Facebook-sidene i den arabiske verden, med 2,7 millioner følgere. Tirsdag ble siden stengt av Facebook, på grunn av slikt voldelig innhold som for eksempel dette bildet.

Nyhetsbyrået Shehab deler ideologien til terrororganisasjonen Hamas, og har vært kjent for å notorisk poste tekster, tegninger og bilder med antisemittisk budskap og oppfordringer til vold. Tirsdag denne uken ble det for mye for Facebook. Ifølge Ynetnews.com ble avgjørelsen om å stenge siden tatt etter gjentatte klager på innholdet fra israelske studenter det siste året. Facebook opplyste til klagerne at siden ble stengt fordi den inneholdt ”voldelige bilder”, noe som bryter med nettsamfunnets brukerreglement.

 

– Grov antisemittisk propaganda

– Siden er kjent for å være assosiert med Hamas. Siden spilte en avgjørende rolle i å kaste bensin på bålet ved å komme med hatoppfordringer og oppmuntre palestinere til terrorisme og angrep med biler, og ved å spre grov antisemittisk propaganda med oppfordringer til å drepe israelere, sier Ido Daniel, som leder den israelske studentunionens prosjekt for å bekjempe antisemittisme på internett.

Han opplyser at slike tegninger som er eksemplifisert i denne artikkelen, har blitt postet på daglig basis de siste månedene på denne Facebook-siden.

 

– Et viktig skritt av Facebook

Gideon Bachar, som leder det israelske utenriksdepartementets arbeid for bekjempelse av antisemittisme, sier at Israel ”ønsker velkommen Facebooks avgjørelse om å fjerne Hamas’ antisemittiske nyhetsside, som fungerte som en arena for oppfordringer til drap og vold mot jøder og borgere av Israel”. Han ser på vedtaket som et viktig skritt, fordi sosiale medier har blitt en sentral plattform for spredningen av slikt tankegods i vår tid. Nå håper han at andre sosiale medier, samt søkemotorer og andre nettbaserte medier, vil følge i Facebooks fotspor og ”handle systematisk for å fjerne hat, antisemittisme og rasisme, inkludert oppfordringer til vold”.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart