Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Søt nyhet fra Israel

Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)
Hva med kaker som smaker like søtt som før, men som har 50 prosent mindre sukker? Drømmen kan bli virkelighet med hjelp fra Israel. (Illustrasjonsfoto: miniQQ, flickr)
Forestill deg en sukkerbombe som smaker like søtt selv om du bruker bare halvparten så mye sukker som i dag!

Det israelske selskapet DouxMatok ønsker å revolusjonere hvordan matprodusenter bruker sukker.

– Vår teknologi gjør at man kan redusere mengden sukker i drikkevarer eller matprodukt med 30-60 prosent, uten at det påvirker smaken, sier Erna Daniel til nyhetbyrået Tazpit.

I laboratorium er DouxMatoks fire ansatte i ferd med å endre hvordan molekylene i sukkeret påvirker smaksløkene på tungen. Deres idé er å få flere av de søte sukkermolekylene til å bli fanget opp av smaksløkene som oppfatter søt smak. Dersom vi i dag drikker en sukkerholdig drikk, oppfatter vi ikke smaken av de fleste sukkermolekylene. DouxMatoks manipulering av molekylene skal ikke gi en negativ ettersmak som mange søtningsmidler gir.

Dersom DouxMatoks lykkes med sin revolusjon, vil det ikke bare kunne redusere råvareprisene til produsenter som benytter sukker i sine produkter, det vil også kunne ha en formidabel positiv helseeffekt.

DouxMatok vant premien for beste selskap under Agravest 2015, en årlig konferanse i regi av Israels handelsdepartement, Trendlines Agtech og GreenSoil Investments. Selskapet er på jakt etter investorer som kan skyte opp mot 30 millioner kroner inn i det søte prosjektet.

Les mer detaljer på selskapets nettside.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart