Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nye marineskip skal vokte israelske gassrigger

Sa'ar 5-klasse Corvette krigsskip. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Sa'ar 5-klasse Corvette krigsskip. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Israel kjøper marineskip fra Tyskland som skal beskytte gassplattformene i Middelhavet. Avtalen ble inngått akkurat 50 år etter at Jerusalem og Berlin opprettet diplomatiske forbindelser.

Avtalen innebærer at Tyskland skal levere fire avanserte marineskip av typen Sa’ar-klasse Corvette. Skipene skal leveres til den israelske marinen i løpet av de neste fem årene. Prisen er om lag 3,6 milliarder kroner. Tyskland har lovet å støtte prosjektet med nærmere en milliard kroner, ifølge Times of Israel.

Avtalen ble inngått på 50-årsdagen for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Israel og Tyskland. Den ble underskrevet av Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon og Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen, som var i Israel i anledning 50-årsjubileet.

Forsvarsdepartementets direktør Dan Harel omtalte avtalen som ”et dramatisk skritt framover for marinens evne til å beskytte staten Israels strategiske naturgassområder”.

Tyskland har solgt Israel en rekke skip og ubåter gjennom flere avtaler de senere årene. I de fleste tilfellene har den tyske staten finansiert deler av investeringene, slik de også gjør denne gangen. Dette er en følge av Tysklands egenerklærte særskilte forpliktelse overfor Israel i lys av Holocaust.

Samtidig som den tyske forsvarsministeren besøkte Israel, var Israels president Reuven Rivlin på statsbesøk i Tyskland. Han ble tatt imot av Tysklands president Joachim Gauck. I forbindelse med statsbesøket ble det kjent at det tyske industrikonsernet ThyssenKrupp forplikter seg til å investere 1,4 milliarder kroner i israelske selskaper i form av vareinnkjøp og forsknings- og utviklingssamarbeid.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart