Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk selskap har utviklet et batteri som kan revolusjonere hverdagen vår

En ny batteriteknologi kan gjøre at elbiler kan lades opp på bare fem minutter. (Foto: Flickr)
Israel ønsker å få flere over på elbil og andre former for miljøvennlig transport. (Foto: Flickr)
StoreDot hevder å ha utviklet et batteri som kan fullade en elbil på bare fem minutter.

Det israelske firmaet StoreDot har utviklet et nytt batteri som langt på vei kan revolusjonere hverdagen vår. Det Tel Aviv-baserte selskapet har utviklet noe de kaller for Flashbattery, som de hevder kan lades mye raskere enn dagens batterier. For eksempel kan en elbil med en rekkevide på nesten 500 kilometer bli fulladet på bare fem minutter. Med dagens batterier tar en full oppladning opptil flere timer.

– Rask oppladning er noe som er savnet for å kunne gjøre elektriske kjøretøyer enda mer tilgjengelig. Dagens batteriteknologi innebærer lang ladetid, noe som gjør elektriske kjøretøyer upraktiske og vanskelige for mange bileiere, fortalte Doron Myersdorf, administrerende direktør i StoreDot, da han presenterte batteriet på en teknologimesse i Berlin tidligere i mai. Det skriver bilmagasinet The Drive.

Det nye batteriet skiller seg betydelig ut i forhold til et tradisjonelt litium-ionbatteri, som er det mest populære oppladbare batteriet, ved at det ifølge StoreDot bruker «propretiære organiske forbindelser» og unngår bruk av grafitt. Batteriene vil også være mindre brannfarlige enn i dag, fordi de har en høyere forbrenningstemperatur. Det israelske selskapet håper at batteriene kan være i bruk i elbiler innen tre år.

– Vi utforsker ulike alternativer med noen av våre strategiske partnere i bilindustrien for å få i gang en masseproduksjon så raskt som mulig, sa Myersdorf på messen.

Men den nye batteriteknologien vil ikke bare kunne revolusjonere elbiler. Samme teknologi vil kunne bli tatt i bruk i annet elektronisk utstyr som bærbare dataer og mobiltelefoner. Mobiltelefoner kan lades opp i løpet av minutter, skriver tek.no.

Hvis den nye batteriteknologien blir en suksess, kan den revolusjonere hverdagen vår, med mindre man er en del av LO og har gått inn for boikott av Israel. Da kan man nemlig ikke ta i bruk denne eller annen teknologi utviklet i Israel.

Her kan du se en introduksjonsvideo av den nye teknologien:

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart