Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil vinne ordkrigen

Forsiden til Einat Wilfs nye bok.
Forsiden til Einat Wilfs nye bok.
- For generalene som hadde gjort karriere på å vinne Israels kriger på slagmarken, var tanken om at Israel kunne være truet av ord latterlig, ja verre, feminint, skriver Einat Wilf - i en ny bok om ordkrigen.

MIFF-medlemmer som deltok på Israel-konferansen i juni ble kjent med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf. Nå har hun lansert en ny bok med tittelen Winning the War of Words. Boken er gratis tilgjengelig online som PDF og selges for en symbolsk sum i Kindle-versjon.

Hun åpner boken med å fortelle en historie fra noen år tilbake, da hun sa til Knessets utenriks- og forsvarskomité at Israel står overfor en krig basert på ord, ideer og bilder. Allerede den gang så Wilf dette som en strategisk trussel. For de militære veteranene i komitéen ble dette den gang møtt med oppgitte blikk. Men Wilf mener at utviklingen i stadig større grad har vist at hun har rett.

Wilf tror uroen i Midtøsten kommer til å vedvare i flere tiår fremover, og anbefaler at Israel inntar rollen som en «nøytral bunker» i regionen. Dette skriver hun om i kapittel 1.

I kapittel 2 fokuserer Wilf på den negative rollen som UNRWA spiller i konflikten. FN-organisasjonen som arbeider for de palestinske flyktningene arbeider ikke for å løse deres flyktningstatus, men har bare oppnådd å øke antallet flyktninger og oppmuntre dem til å tro at Israel en dag skal forsvinne.

I kapittel 3 beskriver Wilf hvordan en løsning med to stater for to folk kan se ut.

I kapittel 4 påpeker forfatteren at den zionistiske bevegelsen er blant de mest inspirerende drama i menneskehetens historie. Opprettelsen av staten Israel var ikke et resultat av Holocaust, men startet som et jødisk prosjekt lang tid før andre verdenskrig.

I det siste kapittelet argumenter Wilf blant annet for å beholde dagens valgssystem i Israel, som hun ikke mener er noe verre enn i andre demokratiske land.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart