Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Regionalt fredsinitiativ fortsatt på bordet

Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte forsvarstropper på Golan-høydene mandag 11. april. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte forsvarstropper på Golan-høydene mandag 11. april. (Foto: GPO)
Israels statsminister har forsikret Egypts president at et regionalt fredsinitiativ fortsatt er på agendaen.

De siste månedene har representanter for Egypts og Israels regjering jobbet med å forberede et regionalt fredsinitiativ. Midtøsten-kvartettens utsending Tony Blair har vært sterkt involvert, det har også Israels opposisjonsleder Isaac Herzog.

Da regjeringsforhandlingene mellom Benjamin Netanyahu og Herzog strandet, og Avigdor Lieberman i stedet kom inn i regjeringen som forsvarsminister, fryktet egypterne at den diplomatiske prosessen var kjørt i grøften. Men Netanyahu har beroliget egypterne, skriver journalist Alex Fishman i Yedioth Aharonoth. Prosessen skal fortsette. Også Lieberman støtter et regionalt initiativ, sier hans støttespiller Moshe Leon i et radiointervju. Forsvarsministeren, som formelt tiltrådte 30. mai, har også tidligere tatt til orde for å løse konflikten med palestinerne som en del av en større diplomatisk avtale med den arabiske verden.

17. mai holdt Egypts president Abdel Fattah al-Sisi en tale hvor han varslet Egypts ønske om arabisk oppvarming til Israel i et regionalt diplomatisk initiativ. Kort før dette hadde Blair kommunisert til al-Sisi to løfter fra Netanyahu:

For det første vil Israel i prinsippet akseptere det saudiske fredsinitiativet, men slå fast at regjeringen har reservasjoner som de ønsker å drøfte med representanter for den arabiske verden.

For det andre vil Israel offentlig gjenta at landet er forpliktet på en tostatsløsning, og ta noen grep som vil forsterke tilliten til dette i den arabiske verden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart