Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN og hykleri

Gabriela Shalev er israeler og professor i jus. I nesten to år har hun vært Israels FN-ambassadør. I august 2010 vendte hun tilbake til sin akademiske karriere.


Gabriela Shalev.

 

I et intervju med Shlomo Shamir i Ha’aretz 22. juli 2010 fortalte hun litt fra arbeidet i FN. De siste månedene er FN blitt enda mer negativ til Israel enn før. Det har sammenheng med at Israel nå har en høyre-regjering, mange mener at den er lite innstilt på fred. Det har også sammenheng med at de amerikanske delegatene nå opptrer mer forståelsesfullt overfor fiendtlige stater. Gaza-krigen desember 2008-januar 2009 og det som skjedde ved Israels bording av «Gaza-flottiljen» har ikke gjort saken bedre.

Privat og offisielt
Men det er ikke alltid ting er slik som de ser ut når vi ser på taler og avstemninger i FN. Det delegater fra ulike land sier privat til de israelske FN-utsendingene, er ofte helt forskjellig fra hva de sier offisielt.

I noen saker gjelder det også en del arabiske land. Privat støtter flere av dem Israel i forholdet til Iran, og ønsker at Israel skal gjøre det som er nødvendig for å forhindre at Iran får utvikle atomvåpen. For mange av landene gjelder det også i forholdet til Hamas. Flere arabiske delegater som talte sterkt mot Israel i forbindelse med krigen mot Hamas i Gaza i desember 2008-januar 2009, sa privat at de håpet at Israel ville gjøre slutt på Hamas.

I artikkelen Israel og FN fra 2005 blir det gitt eksempler på hvordan også store land, som Kina og India, taler «med to tunger» i FN-sammenheng.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart