Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FNs sikkerhetsråd møtes fredag for å kritisere israelske bosetninger

Her er FNs sikkerhetsråd samlet til møte onsdag 25. mai 2016. (Foto: FN / Manuel Elias)
Israels er FNs syndebukk. Her er FNs sikkerhetsråd samlet til møte onsdag 25. mai 2016. (Foto: FN / Manuel Elias)
Israels ambassadør til FN mener at slike initiativ kun skader fredsprosessen mellom israelere og palestinere.

FNs sikkerhetsråd har planlagt et uformelt møte fredag 14. oktober. Temaet er de israelske bosetningene.

Malaysia, Venezuela, Senegal, Egypt og Angola har for tiden plass i Sikkerhetsrådet. Formelt er det disse landene som har innkalt til dette møtet, men det er de palestinske representantene i FN som i bakgrunnen har tatt initiativet og vært pådrivere. Palestinerne presser på for for å få Sikkerhetsrådet til å vedta en resolusjon som fordømmer bosetningene. Det forventes at samtalene og konklusjonen kommer til å være fiendtlige mot Israel.

Yedioth Aharonoth har fått tilgang til et dokument utdelt til medlemslandene før møtet med forslag og anbefalinger. En av setningene i dokumentet lyder slik: «Eksistensen og utvidelsen av bosetninger på palestinsk land okkupert i 1967 truer en løsning på den israelsk-palestinske konflikten og tostatsløsningen.»

Det blir også påstått at israelske sikkerhetsstyrker har ignorert at palestinere blir utsatt for vold fra bosettere, og unnlatt å gi palestinerne beskyttelse.

På fredagens møte vil debatten også handle om boligbygging i jødiske nabolag i det østlige Jerusalem, utvidelse av eksisterende samfunn på Vestbredden, og det de beskriver som «oppgivelse av palestinsk land». Når debatten går mot en avslutning  er det forventet at representanter for de tidligere nevnte landene vil kreve at sikkerhetsrådet setter i verk konkrete tiltak mot Israel.

Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp plakat med bilder av høstens israelske terrorofre for FNs generalforsamling, som mandag kun ville fordømme Israel. (Foto: FN)
Israels FN-ambassadør Danny Danon holdt opp en plakat med bilder av israelske terrorofre da han talte til FNs generalforsamling i november 2015. (Foto: FN)

Den israelske ambassadøren i FN, Danny Danon, er svært kritisk til det planlagte møtet.

– Palestinerne misbruker det internasjonale samfunnet for å skade staten Israel i stedet for å stanse oppfordringene til vold, og komme til forhandlingsbordet med Israel. Palestinerne driver terror mot de jødiske samfunnene i Judea og Samaria, sier Danon til Yedioth Aharonoth.

Han protesterer også mot den palestinske praksisen med å omgå direkte forhandlinger med Israel ved å gå til FN. – Den palestinske ledelsen velger enda en gang å avvise våre gjentatte oppfordringer om direkte forhandlinger. De går direkte til FN. Dette trekket vil ikke føre til en forbedring i situasjonen for palestinerne, advarer han.

– Det er det internasjonale samfunnets ansvar å bestemt avvise disse forsøkene. Det er bare en fullstendig stans i palestinsk oppvigleri og terror mot israelske innbyggere som vil skape et grunnlag for dialog, sier Danon.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart