Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Facebook stengte Fatahs offisielle side

Et av bildene som har blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side. (Foto: Skjermpdump Facebook)
Et av bildene som er blitt brukt på Fatahs offisielle Facebook-side tidligere. (Foto: Skjermpdump Facebook)
Det sosiale nettverket vil hindre at deres plattform blir brukt til oppvigleri til terror.

Oppdatert: Facebook skal nå ha åpnet Fatahs side igjen.

Mandag stengte Facebook den offisielle siden til Fatah, partiet som styrer De palestinske selvstyremyndighetene, etter at det sosiale nettverket har lovet å slå ned på oppvigleri til vold og terror. Facebook-siden til Fatah, som hadde over 70.000 følgere, har ofte publisert materiale som hyller palestinsk terrorisme og martyrdom.

Fatah på sin side påstår at Facebook stengte av siden deres etter at de postet et historisk bilde av deres tidligere leder Yasser Arafat (mens han holdt en rifle) ved siden av nåværende Fatah-leder Mahmoud al-Aloul. Han ble nylig valgt til den første visepresidenten av Fatahs sentralkomite, skriver avisen Times of Israel.

Stengingen av siden til Fatah skjer etter at Facebook har gjort en rekke grep for å slå ned på palestinsk oppvigleri gjennom sosiale medier. I januar stengte Facebook over 100 sider som tilhørte, eller sympatiserte med, terrorgruppen Hamas. De svarte med å be sine følgere om å finne andre plattformer utenfor Facebook.

Israel har tidligere anklaget Facebook for å legge til rette for palestinsk oppvigleri til vold, spesielt etter at en bølge med flere hundre terrorangrep startet i oktober 2015. 47 israelere ble drept de neste 15 månedene. Israelske sikkerhetsmyndigheter mener mange av terroristene ble inspirert av oppvigleriet på Facebook.

I tillegg har familiene til fem amerikanere, som er blitt drept eller skadet i nylige palestinske terrorangrep, gått til et søksmål i milliardklassen mot Facebook, for at de ikke har hindret palestinske terrorgrupper fra å bruke deres plattform til å spre hat.

Fatah mener dette bildet gjorde at Facebook stengte siden deres:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart