Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hvem bryr seg mest om palestinerne på Gaza-stripen?

Israelske styrker har avdekket et stort antall tunneler som Hamas har gravd mot og inn under grensen til Israel med plan om å angripe israelske tettsteder eller kidnappe israelske soldater. I disse tunnelene har Hamas misbrukt sement som var tiltenkt til sivile formål. (Foto: IDF)
Israelske styrker har avdekket et stort antall tunneler som Hamas har gravd mot og inn under grensen til Israel med plan om å angripe israelske tettsteder eller kidnappe israelske soldater. I disse tunnelene har Hamas misbrukt sement som var tiltenkt til sivile formål. (Foto: IDF)
Israel sendte inn sement til boliger, skoler og sykehus. Hamas brukte sementen på terror-tunneler. Israel ber sivile forlate kampområder, Hamas ber dem bli.

Israel har i flere år fått kritikk for ikke å tillate at tilstrekkelige mengder sement blir importert til Gaza. Dermed har gjenoppbyggingen etter forrige Gaza-krig tatt svært lang tid. Men nå viser det seg at en stor andel av den sementen Israel har tillatt innført til Gaza har blitt brukt til andre formål enn å bygge boliger, skoler og sykehus. Det har lenge vært kjent at det benyttes sement i de mange tusen rakettene som avfyres om Israel. Men det er nå klart at den største andelen sement har gått til å bygge terror-tunnelene Israel har satt seg fore å ødelegge under den pågående bakkeoffensiven. I et intervju med CNNs Wolf Blitzer søndag, gjengitt i Times of Israel, retter Benjamin Netanyahu sterk kritikk mot Hamas for å ha misbrukt sementen til å drive terror.

«De har brukt 700 tonn sement på hver av disse tunnelene som de har bygget for å ta seg inn i Israel og gjennomføre terrorangrep», uttaler han. «Nå har vi avdekket flere dusin av dem, så vi snakker om flere titalls tusen tonn sement. Dette skulle gått til skoler og til befolkningen, men i stedet har det gått til terror mot Israel.»

Siden Hamas ikke bryr seg om den døden og ødeleggelsen de påfører den lokale befolkningen, oppfordrer Netanyahu det internasjonale samfunnet til å «gjennomføre tiltak for å demilitarisere Gaza».

I intervjuet fordømmer Netanyahu Hamas for å opptre kynisk og ikke verdsette menneskeliv. «De ønsker seg så mange sivile døde som mulig.» Artikkelen gjengir også et annet intervju, som Netanyahu søndag ga til BBCs arabiskavdeling. I dette oppfordrer han sivile til å forlate kampområdene. «Israel beklager enhver skade på sivile», uttaler han. «Jeg henstiller til alle beboere i Gaza, ikke bli værende i disse, Hamas ønsker at dere skal dø, vi ønsker at dere skal være trygge.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart