Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel trapper ned operasjonen

Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel fortsetter bakkeoperasjon for å avsløre og ødelegge angrepstunneler, men holder tilbake luftangrep med mindre det kommer nye rakettangrep.

Natt til mandag var det ingen rakettangrep fra Gaza-stripen mot Israel. Heller ikke israelske forsvarsstyrker gjennomførte noen luftangrep mot militante mål på Gaza-stripen.

Mandag morgen ble en enslig rakett avfyrt fra Gaza mot Ashkelon. Raketten ble stanset av Iron Dome-systemet, og IDF svarte med artilleribeskytning mot området der raketten ble avfyrt.

Hendelsen ser ut til å bekrefte det som nå er vedtatt som IDFs nye policy, skriver Jerusalem Post. IDF skal svare umiddelbart og presist på rakettangrep, men ellers holde tilbake luft- og artilleribeskytning. Samtidig fortsetter operasjonen for å avdekke og ødelegge flest mulig tunneler som Hamas har bygget for å angripe inn i Israel.

Doron Almog, som er general i de israelske reservestyrkene og tidligere øverstkommanderende for Sørkommandoen, sier «50 prosent av rakettlageret til Hamas, og deler av deres kommandolinjer og sentrale infrastruktur» er rammet under operasjonen.

– Hamas trodde aldri at de ville bli rammet så hardt. Likevel er lederne til Hamas fortsatt på føttene og organisasjonen har fortsatt kapasitet til å angripe, til og med Tel Aviv, sier Almog til  Yedioth Aharonoth.

Mandag morgen sitter Israels sikkerhetskabinett i møte. De drøfter om de skal fortsette operasjonen, avslutte den eller utvide den.

I helgen kom USAs president Barack Obama med klare forventninger om en umiddelbar våpenhvile.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart