Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

FN-sjefen sjokkert over terrortunnelene

FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler under et besøk i Gaza i oktober 2014. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon inne i en av Hamas' terrortunneler. (Foto: Skjermdump fra web-tv hos Times of Israel / GPO)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon besøkte Gaza og de sørisraelske grenseområdene tirsdag. Han uttrykte at han var sjokkert da han fikk se en av Hamas’ angrepstunneler innenfra.

På israelsk side av grenseområdet tok israelsk militærpersonell generalsekretæren med ned i en av angrepstunnelene, som da den ble funnet gikk hele veien fra Gaza og inn i Israel.

– Jeg var sjokkert over tunnelene som ble brukt av terrorister til infiltrasjon, sa Ban Ki-moon i en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AFP og Times of Israel.

– Ingen skal måtte leve med konstante trusler og frykt for raketter og tunnelgraving under jorden, la han til.

Under besøket i Sør-Israel møtte han også foreldrene og bestemoren til den fire år gamle gutten Daniel Tregerman, som ble drept 22. august i et granatangrep fra Hamas.

– Han var bare en liten gutt. Hva hadde han gjort galt? kommenterte generalsekretæren etter møtet.

 

Besøkte Gaza

Under besøket i Gaza fikk Ban Ki-moon se noen av de verst ødelagte områdene etter krigen, bydelen Shejaya i Gaza by og den nærliggende flyktningleiren Jabaliya.

– Ingenting kunne ha forberedt meg på det jeg har sett i dag, sa han.

Ban uttalte at ødeleggelsene så verre ut denne gangen enn da han besøkte Gaza etter sist krig. Han krevde en uavhengig granskning av den israelske bombingen av en FN-skole.

Samtidig krevde han at de militante palestinske gruppene slutter å avfyre raketter mot Israel fra Gaza.

– Jeg gjentar her i Gaza at rakettangrepene fra Hamas og andre militante grupper må ta slutt. De har ikke brakt annet enn lidelse, sa han.

Ban Ki-moon begynte sitt besøk i Midtøsten søndag, da han deltok på giverlandsmøtet for gjenoppbygging av Gaza i Kairo. Der kom han med krass kritikk mot Israel, og gikk langt i å legge skylden for den palestinske voldsbruken på Israel. Mandag og tirsdag møtte han politiske ledere på begge side, og oppfordret begge parter til å gjenopplive fredsprosessen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart