Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrep fra Gaza for tredje gang siden krigen

Rester av raketten på nedslagsstedet i Eshkol-regionen. (Foto: IDF)
Rester av raketten på nedslagsstedet i Eshkol-regionen. (Foto: IDF)
En rakett fra Gaza slo i dag ned på et åpent område i Eshkol-regionen. Det er tredje gang siden krigen mot Hamas i sommer at Israel utsettes for et slikt rakettangrep.

Rakettalarmen gikk i Eshkol-regionen i grenseområdet ved Gaza like før klokken 12 lokal tid fredag. Straks etterpå hørtes en eksplosjon, og israelske styrker fant en rakett som hadde eksplodert på et åpent område. Raketten forårsaket ikke skader, melder Ynetnews.com.

– Alarmen fikk oss til å hoppe opp og løpe til bomberommet. Vi har amerikanske gjester som ankom i dag for å besøkte barna sine som arbeider frivillig i IDF og bor her på kibbutzen, og allerede den samme dagen som de kom, måtte vi løpe til bomberommet. Det var svært skremmende, og ikke noe hyggelig, men vi hørte ikke eksplosjonen herfra, forteller en beboer i kibbutzen Nir Yitzhak i Eshkol-regionen.

Andre innbyggere i grenseområdet mot Gaza sier de har levd med høyt spenningsnivå siden krigen tok slutt i sommer.

– Vi visste at dette ville skje, det var ventet. Vi er på vei tilbake i mønsteret. Vi visste at roen bare var midlertidig, sier en av dem Ynet har snakket med.

Dette var den tredje gangen Israel ble utsatt for rakettangrep fra Gaza siden krigen i sommer. Det var i midten av oktober at alarmen som varsler rakettangrep gikk for første gang etter at våpenhvilen ble inngått i august. Den forrige gangen en rakett landet i Israel var 1. november, da en rakett falt ned noen meter fra Gaza-grensen.

Hamas har gjennom våpenhvilen fra august forpliktet seg til å holde både sine egne væpnede mannskaper og de andre terrorgruppene i Gaza under nøye oppsikt, for å hindre at det utføres nye rakettangrep. Tidligere i høst har Hamas foretatt arrestasjoner av folk som har forsøkt seg på å avfyre raketter mot Israel, og dette skal ha vært årsaken til at Israel ikke responderte på de forrige angrepene.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for fredagens rakettangrep.

Samme dag er det også publisert nye rapporter fra kilder i Gaza om at Hamas ruster opp kapasiteten ved å grave nye angrepstunneler og produsere nye raketter og granater til fremtidige angrep mot Israel.

Disse meldingene kommer bare to dager etter at EU-domstolen i Luxembourg gjorde en midlertidig prosedyreavgjørelse om å ta Hamas bort fra EUs liste over terrororganisasjoner.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart