Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Våpensmuglere avslørt på vei mot Gaza

Her pågripes smuglerne som under dekke av å være fiskere forsøkte å frakte rakettmaterialer til Hamas i Gaza. (Foto: Skjermdump fra IDFs blog / Youtube)
Her pågripes smuglerne som under dekke av å være fiskere forsøkte å frakte rakettmaterialer til Hamas i Gaza. (Foto: Skjermdump fra IDFs blog / Youtube)
Det som tilsynelatende var en fiskebåt, var fylt med flere tonn flytende glassfiber til rakettproduksjon og hadde kurs mot Hamas i Gaza.

Det israelske forsvaret oppdaget 19. januar en mistenkelig båt som beveget seg i retning Gaza-stripen. I samarbeid med etterretningstjenesten Shin Bet fulgte marinen etter båten og observerte den i flere timer. Da de så beordret den til å stanse, reagerte mannskapet med å sette opp farten. Da avskar marinen båten og pågrep de tre som var om bord. Båten så tilsynelatende ut som en fiskebåt, men skjulte varer som har lite med fiske å gjøre.

 

Rakett- og granatmaterialer

Under fiskeutstyret på toppen fant marinesoldatene flere tonn flytende glassfiber. Dette brukes i rakett- og granatproduksjonen til Hamas. Glassfiberen var sendt fra Sinai-halvøya. Tre personer ble arrestert om bord, og i avhør hos Shin Bet har de vedgått at de skulle levere varene til Hamas-styrkene i Gaza.

De tre har også avgitt detaljert informasjon om tidligere våpensmuglingsaktivitet, og om hvordan Hamas planlegger å bruke fiskere til smugling i tiden fremover. 11. februar ble det tatt ut rettslig tiltale mot de tre, og saken ble offentliggjort av IDF på forsvarets blogg torsdag 12. februar.

 

Hamas satser på sjøveien

– IDF er fast bestemt på å forhindre ulovlige forsøk på å frakte våpen og råmaterialer som kan sette israeleres sikkerhet på spill, sier IDFs talsmann oberstløytnant Peter Lerner.

– Denne forsendelsen understreker at når Hamas velger å smugle rakett- og granatmaterialer, velger de ikke å investere i gjenoppbygging av Gaza til gode for folket, sier han.

Den senere tiden har IDF registrert en økning i forsøkene på å smugle illegale varer til Gaza sjøveien, særlig etter Gaza-krigen sommeren 2014.

Shin Bet opplyser til Jerusalem Post at dette til dels skyldes Egypts storsatsing på å ødelegge smuglertunneler mellom Gaza og Sinai, og at det til stadighet gjøres forsøk på å smugle både illegale produkter til våpenbruk, og lovlig innførbare produkter til svartebørsmarkedet, som Hamas selger for å skaffe ekstra midler til virksomheten sin.

 

Se IDFs video av pågripelsen:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart