Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas-hovedkvarter i Gaza bombet

Hovedkvarteret til Hamas’ sikkerhetstjeneste i Gaza by ble bombet mandag. En rivaliserende islamistgruppe kan ha stått bak.

Hamas-hovedkvarteret eksploderte like før solnedgang mandag, ifølge nyhetsbyrået AFP, som gjengis av blant andre Times of Israel.

Hamas’ sikkerhetstjeneste ville ikke gi noen umiddelbar kommentar til media om hva som hadde skjedd.

Noen timer før ble det utstedt en trusselmelding fra en gruppe salafister som kaller seg ”støttespillere for den islamske staten i Jerusalem”. Meldingen lød: ”Hamas og deres sikkerhetsstyrker har 72 timer på seg fra publiseringen av denne meldingen til å frigi alle salafister som er fengslet. Våre soldater er klare til å handle mot utvalgte mål ved utgangen av dette ultimatumet.”

Det er ikke bevist noen forbindelse mellom trusselmeldingen og bombeangrepet. Men den senere tiden har salafistene utført flere andre bombeaksjoner i Gaza. De blir i stadig større grad oppfattet som en trussel av Hamas. Selv om Hamas har styrt Gaza med islamistisk jernhånd de siste åtte årene, nekter å anerkjenne Israel og har som mål å utslette den jødiske staten, mener salafistene at Hamas ikke er radikale nok i kampen mot Israel, og at de ikke håndhever religionens lover strengt nok. Salafistgruppen har i lengre tid anklaget Hamas for å torturere deres medlemmer i fengsel og å trakassere dem i samfunnet, skriver Jerusalem Post.

Hamas arresterte en av salafistenes ledere i Gaza i april, fordi de mener han har bånd til Den islamske staten. Hamas på sin side har ideologisk utspring fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap i Egypt.

Etter mandagens bombeangrep har Hamas strammet grepet for å få kontroll over denne enda mer radikale islamistbevegelsen. Hamas skal denne uken ha ødelagt en moské som de mener ble brukt som samlingssted for salafistene som utfører angrepene. De skal også ha satt opp nye kontrollstasjoner og utplassert maskerte væpnede menn på steder der salafistene samles, ifølge nyhetsbyrået AP.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart