Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fra smuglerindustri til fiskeoppdrett

Her ser man vann bli fylt inn i buffersonen ved Egypts grense mot Gaza fredag 18. september, da vannfyllingen startet. (Foto: Flash90)
Egyptiske myndigheter fyller grenseområdet ved Gaza med sjøvann. Slik ødelegger de smuglertunneler, og legger grunnlaget for framtidig fiskeoppdrett.

Egypt fører en streng blokade av grensen mot Gaza. Kampen for å oppdage og ødelegge de tallrike smuglertunnelene mellom Egypt og Gaza begynte etter at Morsi, fra det Hamas-vennlige muslimske brorskapet, mistet presidentmakten i 2013. Siden har de egyptiske myndigheter hatt en vedvarende kamp for å oppdage og ødelegge de mange smuglertunnelene som har vært gravd ut under grensen. I løpet av det siste året har det blitt etablert en folketom buffersone på minst 500 meter fra grensen. Antallet tunneler skal være redusert fra over 500 til under 20. Nå tar Egypt enda et skritt som både skal ødelegge de siste eksisterende tunnelene og effektivt hindre utgraving av nye: Sjøvann pumpes opp fra Middelhavet, og fylles i grenseområdet ved Gaza. Fredag morgen begynte pumpingen av vann, ifølge Times of Israel.

Kilder i de palestinske sikkerhetsstyrkene har ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA bevitnet at pumpingen har startet. De sier at operasjonen ”er et ledd i innsatsen for å stoppe smugling fram og tilbake mellom islamister i den egyptiske Sinai-ørkenen og på Gaza-stripen”.

Planen ble først omtalt i media i slutten av august. Målsetningen for vannfyllingen er at dammene som vil oppstå i buffersonen langs den 14 km lange grensen skal utvikles til 18 fiskeoppdrettsanlegg.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart