Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israels luftvåpen forhindret bombeangrep

Ryggsekken i sanden inneholder en bombe som var tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer ved Gaza, ifølge det israelske forsvarets talsmann Peter Lerner. (Foto: Peter Lerner / Twitter)
Ryggsekken i sanden inneholder en bombe som var tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer ved Gaza, ifølge det israelske forsvarets talsmann Peter Lerner. (Foto: Peter Lerner / Twitter)
Israelske luftstyrker gikk onsdag til angrep mot en gruppe terrorister i Gaza. Slik forhindret luftstyrkene et planlagt bombeangrep mot israelske soldater ved grensen.

En gruppe terrorister i Gaza var i ferd med å utplassere en bombe ved grensegjerdet mot Israel da israelske fly gikk til angrep mot dem onsdag morgen. Bomben var ment å ramme israelske soldater på den andre siden av grensen, ifølge det israelske forsvarets etterretningsinformasjon.

Ifølge Hamas ble en mann drept og tre skadet i luftangrepet. Hamas påstår at det var et israelsk marineskip som angrep, men det er bekreftet fra israelsk hold at det dreier seg om et luftangrep. Angrepet skjedde nord på Gaza-stripen. Det er ikke bekreftet hvilken terrororganisasjon mennene var tilknyttet.

Forsvarets etterretning oppdaget samtidig flere andre veibomber i området, som også skal ha vært tiltenkt angrep mot israelske grensepatruljer. Som respons til den trusselen disse bombeplanene utgjør, har IDF bedt israelske bønder i området nær den nordlige delen av Gaza-grensen om å holde seg på god avstand fra grensegjerdet inntil videre.

– Styrkene som bevokter grensen mot Gaza står overfor en økende trussel fra fiendtlige terrorgrupper som er ute etter å destabilisere situasjonen på bakken. IDF vil fortsette å beskytte Israels innbyggere og styrkene som er på vakt ved grensene, sier forsvarets talsmann Peter Lerner ifølge Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart