Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel utvider området for fiskerne i Gaza

Fiskebåter ved havnen i Gaza by. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israel har igjen utvidet fiskesonen for palestinske fiskere. (Illustrasjonsfoto: Proisraeli / Flickr.com / CC)
Israelske myndigheter utvider grensen for hvor langt fra kysten fiskebåter fra Gaza får bevege seg. Dagen etter at tiltaket ble bekjentgjort, stanset den israelske marinen et smugleforsøk til sjøs.

Den palestinske fiskeindustriens fagforening bekjentgjorde fredag at Israel har akseptert å utvide grensen for fiskerne som opererer i området langs den sørlige delen av Gaza-kysten. Mens de tidligere har hatt tillatelse til å bevege seg seks nautiske mil fra land, får de nå muligheten til å fiske inntil ni nautiske mil fra land, ifølge Times of Israel.

Tiltaket vil kunne øke fiskernes årlige inntekter med 800.000 kroner ifølge beregninger gjort av COGAT, det israelske myndighetsorganet som koordinerer statens samarbeid med Gaza og Vestbredden. Gaza har omtrent 4.000 yrkesfiskere. Mer enn halvparten av dem lever under fattigdomsgrensen.

Israel praktiserer en sjøblokade av Gaza for å hindre at Hamas og de andre terrorgruppene smugler inn våpen sjøveien. Humanitær hjelp som ankommer sjøveien leveres i havnen i den israelske byen Ashdod og fraktes derfra videre til Gaza på land. Sjøblokaden ble innført etter at Hamas tok makten i Gaza i 2007. Båter som forsøker å bryte blokaden, risikerer å bli beskutt av israelske patruljeskip.

Lørdag kom det rapporter i palestinske medier om at den israelske marinen skulle ha skutt på en fiskebåt utenfor Gaza-kysten og at båten hadde sunket. Det israelske forsvaret opplyste etterpå at de hadde stanset et smugleforsøk ved å skyte varselsskudd i møte med en fiskebåt som forsøkte å ta seg fra Egypt til Gaza. Da mannskapet om bord på fiskebåten forsto at de var oppdaget av israelske styrker, kastet de flere kasser med ukjent innhold over bord, før de la på svøm bort fra båten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart