Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fagforbundets leder sprer usannhet

Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
Mette Nord, leder i Fagforbundet. (Foto: Trond Isaksen)
"Byggematerialene kommer ikke inn i Gaza" hevder Mette Nord, leder av Fagforbundet. Fakta: Bare i juli overførte Israel byggematerialer nok til å kunne bygge 260 veibroer på 100 meter.

23. august sendte Fagforbundet og Norsk Folkehjelp ut en pressemelding hvor de krever at «blokaden av Gaza må oppheves».

– Folk i Gaza er totalt prisgitt hva den israelske staten tillater av import og eksport, og byggematerialene kommer ikke inn, hevder Mette Nord, leder av Fagforbundet.

Men hva er fakta? Gisha – Legal Center for Freedom of Movement er en menneskerettighetsorganisasjon som kjemper for rettighetene til palestinerne, særlig innbyggerne på Gaza-stripen. Deres nettside gir nøyaktig oversikt over hvor mye byggematerialer som går gjennom israelske grensestasjoner inn i Gaza. I juli måned ble det levert 215.800 tonn med grus/ pukk, 7.135 tonn med stål og 62.270 tonn med sement.

Disse mengdene pukk og sement vil ved vanlig bruk (sammen med sand og vann) kunne være nok til å lage over 200.000 kubikkmeter med betong. For å bygge en 100 meters veibro med to kjørefelt kreves det omlag 750 kubikkmeter med betong.

Med andre ord: I juli måned alene overførte Israel byggematerialer nok til å bygge minst 260 veibroer på 100 meter. I juni ble det overført enda mer.

Etter å ha formidlet en usannhet om Israel, fortsetter Mette Nord slik: «Dette er villet politikk som fører til at tusenvis av mennesker må leve i nød. Det er vi nødt til å få en slutt på.»

Kanskje Fagforbundet og Norsk Folkehjelp skal slutte å spre usannheter, og spørre seg selv hvor alle byggematerialene som kommer inn til Gaza blir av? Tips: Gå ned i terrororganisasjonens Hamas tunnel-system.

I juli 2015 gjorde Aftenposten en lignende feil som Fagforbundet og Norsk Folkehjelp nå gjør. De krevde at Israel skulle åpne opp for byggematerialer, uten å nevne at strømmen av byggematerialer inn til Gaza hadde vært på rekordnivå de foregående måneder.

Alle som kan lese grafer, vil se på Gishas nettside at både import og eksport fra Gaza er betydelig større enn det den har vært for noen år siden. Fagforbundets og Norsk Folkehjelps største feil i pressemeldingen, er at de ikke plasserer noe ansvar for situasjonen på Gaza-stripen hos den islamistiske bevegelsen som har hatt området under totalitær kontroll siden 2007. Det føyer seg inn i et mønster.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart