Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Røde Halvmåne-sjef: Hamas avfyrte raketter i nærheten av vårt feltsykehus

Generalsekretær i Røde Halvmåne i De forente arabiske emirater, Mohammed Ateeq Al-Falahi, langer ut mot Hamas. (Foto: AE Government)
Generalsekretær i Røde Halvmåne i De forente arabiske emirater, Mohammed Ateeq Al-Falahi, langer ut mot Hamas. (Foto: AE Government)
Under Gaza-krigen i 2014 saboterte Hamas utdeling av nødhjelp og satte Røde Halvmåne i fare.

Generalsekretæren for den Røde Halvmåneforening i De forente arabiske emirater sier at Hamas under Gaza-krigen i 2014 avfyrte raketter ved deres feltsykehus på Gazastripen. Hamas skal ifølge generalsekretær Mohamed Ateeq Al-Falahi ha gjort dette for å fremprovosere et israelsk angrep. Dette skal angivelig ha ført til at området feltsykehuset lå i ble angrepet, og dette førte til at utdelingen av nødhjelp ble sabotert. Det skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

– Dette viser Hamas´ onde hensikter og hvordan de ødela for oss. Hamas hevder fienden angriper humanitære mål, men det var Hamas som satte oss i fare, sier han.

Da medlemmer av Røde Halvmåne skulle forlate Gazastripen, ble de anklaget av Hamas for å være «spioner og undercover-agenter som var i ferd med å rømme.» Da de forlot Gazastripen gjennom Sinai i Egypt skal en islamistisk milits med bånd til Hamas ha forberedt et angrep på medlemmene av Røde Halvmåne.

– Da vi stoppet ved en butikk for å kjøpe mat, begynte de å skyte på oss.

Ifølge Al-Falahi skal de ansatte i Røde Halvmåne også ha observert at de islamistiske ekstremistene plantet landminer i bakken langs veien de skulle kjøre.

– Det som sårer oss mest er at sviket kom fra vårt eget folk. Muslimer kjempet mot muslimer, som ikke gjorde noe annet enn å gi nødhjelp til muslimer, sier Al-Falahi.

Men det er ikke bare sykehus Hamas skjuler seg bak i sin krigføring mot Israel. Nylig ble det avdekket at terrorgruppen har gravd terrortunneler under to FN-skoler på Gazastripen. Israel anklager Hamas for å bruke barn som menneskelige skjold.

To raketter i luften på vei fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / Flickr.com)
Hamas skal ha avfyrt raketter fra et feltsykehus for å fremprovosere et israelsk angrep. (Foto: Tipinfo)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart