Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Soldat knivstukket utenfor Hebron

Åstedet for knivangrepet onsdag formiddag. (Foto: Har Hevon kommunale myndigheter)
Åstedet for knivangrepet onsdag formiddag. (Foto: Har Hevon kommunale myndigheter)
Onsdag formiddag ble en 20 år gammel israelsk mann knivstukket av en palestinsk terrorist. Mannen er alvorlig skadet.

Ifølge Tazpit er den knivstukne israeleren soldat. Angriperen skal ha kommet ut av en bil bevæpnet med kniv, og gått løs på soldaten. Angrepet skjedde sørvest for Hebron, ved avkjørselen til landsbyen Al-Fawar.

Offeret ble alvorlig skadet av knivstikk i overkroppen, og han er fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Han er ved bevissthet, men tilstanden hans beskrives som ustabil og kritisk.

Angriperen ble skutt av israelske sikkerhetsstyrker. Han ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem, hvor han døde av skadene senere samme dag, ifølge Jerusalem Post, Ha’aretz og Times of Israel.

 

Flere angrep

Tidligere på dagen skjøt en snikskytter mot en parkert bil utenfor Patriarkenes grav i Hebron. Ingen personer befant seg i bilen. Politiet etterforsker hendelsen.

Tirsdag kveld kjørte en bil inn i en gruppe med israelske sikkerhetsarbeidere, og forsøkte å kjøre på mannskapene. Bilangrepet skjedde ved kontrollposten Hizmeh, nord for Jerusalem. Ingen ble truffet av bilen. Det ble skutt mot bilen etterpå, men den stanset ikke og forsvant i retning av den palestinske byen Anata på Vestbredden.

Tidligere på dagen tirsdag ble det funnet to kulehull i en israelsk bil i nærheten av den israelske bosetningen Ofra på Vestbredden.

Det ble også meldt om flere steinkasterangrep tirsdag. Flere israelske biler ble skadet av steinkastere langs vei nr. 443, en av hovedveiene fra Jerusalem til Tel Aviv, som delvis går gjennom Vestbredden. En 26 år gammel mann ble lettere skadet i hodet av glassplinter da bilen hans ble bombardert med steiner.

Langs veien mellom bosetningen Gvaot og trafikk-knutepunktet i Gush Etzion-veikrysset ble frontruten knust på en israelsk forbipasserende bil som ble utsatt for steinkasterangrep.

Tirsdag morgen ble fire israelere skadet i bilterrorangrep.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart