Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dette er IDFs nye tiltak mot terrorbølgen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og tropper fra IDF på åstedet for terrordrapet på 21 år gamle Hadar 22. november 2015. (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og tropper fra IDF på åstedet for terrordrapet på 21 år gamle Hadar 23. november 2015. (Foto: GPO)
Israelske styrker trapper opp innsatsen mot bølgen av terrorangrep som har pågått siden september.

Fra 13. september og fram til 23. november er 23 personer blitt drept i palestinske terrorangrep rettet mot jødiske israelere. Mens bølgen av knivangrep, påkjørsler, skyting, bomber og steinkasting fortsetter, varsler Israels statsminister Benjamin Netanyahu at IDF vil fortsette å gjøre alt for å bekjempe terroren.

– Vi går inn overalt, i landsbyer, byer og hjem, og foretar omfattende arrestasjoner. IDF og sikkerhetsstyrkene er ikke ilagt noen restriksjoner for sine aktiviteter. Tvert imot har de full støtte, sa Netanyahu da han mandag besøkte åstedet for terrordrapet på 21 år gamle Hadar Buchris dagen før.

Han varslet en serie med nye og forsterkede tiltak i krigen mot terroren.

– Jeg tror at de viktigste midlene vi har til vår disposisjon er utholdenhet, mot og besluttsomhet om å bekjempe denne terroren slik vi tidligere har bekjempet den i andre former gjennom det siste århundret. Disse midlene har vi i overflod, og det er med dem vi vil vinne denne gangen også, uttalte statsministeren, ifølge Times of Israel.

 

Her er listen over konkrete tiltak som vurderes

Israelske myndigheter er i ferd med å utarbeide det juridiske rammeverket for flere nye sikkerhetstiltak som vurdere, ifølge en rapport fra Channel 2 som er referert av Times of Israel. Dette er tiltakene:

– Massive arrestasjoner av Hamas-støttespillere på Vestbredden, for å hindre at terrororganisasjonen skal lykkes med å trappe opp innsatsen sin i terrorbølgen.

– Deportere palestinere som oppvigler til vold mot Israel fra Vestbredden til Gaza.

– Forby palestinere å ferdes i bosetningsblokken Gush Etzion sør for Jerusalem, der mye av terroren har foregått. Dette vil inkludere palestinske arbeidere ved butikker, fabrikker og andre arbeidsplasser.

– Gi innreiseforbud til Israel for familie og slektninger av terrorister.

– Utplassere mengder av reservesoldater som allerede er innkalt til tjeneste fra januar, som forsterkninger ved steder som har vært spesielt utsatte under terrorbølgen.

 

Åpner for adskilte kjørebaner i utsatt trafikk-knutepunkt

Ved Gush Etzion-veikrysset sør for Jerusalem, et trafikk-knutepunkt for den store bosetningsblokken, der en rekke terrorangrep har funnet sted i høst, demonstrerte flere hundre israelere mandag, ifølge Jerusalem Post. De krever strengere sikring av knutepunktet og bosetningene i nærheten. Noen demonstranter går inn for at Israel bør annektere bosetningsblokken Gush Etzion, noen krever at hovedgjennomfartsveien vei nr. 60 fra Jerusalem til Hebron må reserveres kun for israelske biler, og noen nøyer seg med å gå inn for å kreve strengere kontroll av bilene som ferdes langs denne veien.

Israelske styrker har inntil nå vært tilbakeholdne med å ville adskille israelske og palestinske biler. Men etter drapet som skjedde i dette veikrysset i går, meldes det nå om at palestinske biler som kjører i retning nordover blir omdirigert til å kjøre utenom veikrysset langs en nylig utstaket veibane som fører inn igjen på vei nr. 60 kort etter veikrysset. Det er også blitt utplassert flere betongblokker og soldater på vakt for å sikre mot angrep.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart