Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas vil henrette tre menn de hevder sto bak drapet av deres militære leder

Fredag ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje på Gaza. (Foto: Qassam)
I mars ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje. Nå er tre pågrepet for drapet. (Foto: Qassam)
Terrororganisasjonen har arrestert tre palestinere for drapet på Mazen Faqha.

I mars ble Hamas´ militære leder, Mazen Faqha, skutt og drept i garasjeanlegget til sin egen bolig på Gaza. Opptil flere gjerningsmenn skal ha gjemt seg i garasjen og skutt Faqha fire ganger like etter at han hadde parkert bilen sin. Hamas anklaget Israel for å stå bak drapet og har siden drevet en klappjakt på mulige drapsmenn.

Søndag ble tre palestinere dømt til døden mistenkt for å ha stått bak likvideringen. Hamas sier alle tre skal ha vært delaktig i det de omtaler som et attentat ledet av Israel. Ifølge den palestinske terrororganisasjonen, som har makten på Gazastripen, skal de dømte angivelig ha tilstått drapet. Det skriver avisen Yedioth Ahronot.

– Retten har dømt de tre gjerningsmennene til døden for drapet på martyren Mazen Faqha, sier brigadegeneral Naser Suleiman, leder av den Hamas-drevne domstolen.

To av de dømte skal være 38 år og den tredje 44 år. En av dem, 38 år gamle Ashraf Abu Layla, skal være et tidligere Hamas-medlem som ble kastet ut av terrorgruppen på grunn av «moralske overtredelser». Hamas mener han sto bak selve skytingen, mens de andre ga informasjon om Faqha til israelsk sikkerhetstjeneste.

Hamas har ikke lagt frem bevis som knytter Israel til drapet. Forsvarsminister Avigdor Lieberman har omtalt drapet som en intern maktkamp i Hamas.

Siden Hamas tok kontrollen over Gazastripen i 2007 er 96 personer blitt dømt til døden. Minst 25 av dødsdommene har blitt fullbyrdet. Senest i april ble tre personer henrettet ved henging å Gazastripen. I 2016 ble 21 mennesker dømt til døden.

Noen henrettelser utføres ved henging, mens andre utføres ved skyting.
Hamas har dømt tre personer til døden. De tre er mistenkt for å ha drept Hamas´ militære leder. (Illustrasjonsfoto: Gaza Interior Ministry)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart