Fjernet «Israels barn» fra musikal

Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)

Zack Wilson som Josef i en oppsetning av musikalen i Hale Centre Theatre. (Illustrasjonsfoto: Hale Centre Theatre, flickr)

- Vi ville gjøre det lettere for barna, sa arrangør.

Conrad Myrland

10.07.2017 10:07

Josef og den fantastiske drømmekappen er en musikal med sanger av Tim Rice og musikk av Andrew Lloyd Webber. I en stor oppsetning for barn sponset av Wellington byråd i New Zealand, ble det planlagt å endre teksten i en av sangene Josef synger. «Israels barn er aldri alene […] for vi er blitt lovet et eget land,» synger Josef.

«Israels barn» ble endret til «godhetens barn» av arrangørene i New Zealand. Tillatelse ble ikke hentet inn av rettighetshaverne.

– Arrangørenes forklaring var «vi ønsket å gjøre det lettere for barna». Jeg trodde et poeng i undervisning var å lære barn å håndtere vanskelige ting i livet. Dette var veldig dumt, sier Rice, ifølge Daily Mail.

– Josef er en uskyldig historie rett fra Bibelen, og disse folkene i New Zealand trodde vi kom med uttalelser om Israel og Palestina – galskap, sier Rice.

Arrangøren forklarte ikke hvorfor det var ordet «Israel» som kunne gjøre livet vanskeligere for elevene, kommenterer Daily Mail tørt.

– En sosialarbeider gjorde en vurderingsfeil, sier en representant for kommunen i Wellington. Sangen vil nå bli sunget i sin originalversjon.

Twitter-brukeren Kate Dowling skal ha vært den første som satte fokus på saken. Hvorfor velge en sang med jødisk tema hvis man tar bort det jødiske temaet i sangen? spurte hun.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør