Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sør-Korea viser interesse for israelsk overvåkningssatelitt

Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)
Overvåkningssatellitten Ofek 10 ble sendt ut i bane for to år siden. (Foto: Israels forsvrsdepartement / Israel Aerospace Industries.)
Israels nyeste overvåkningssatellitt, Ofek 11, kan bli lånt ut til Sør Korea for å overvåke trusselen fra det nord-koreanske forsvaret.

Tjenestemenn fra det sør-koreanske forsvaret fortalte Yonhap nyhetsbyrå at de vurderer å låne den israelske Ofek 11 overvåkningssatelitten for å overvåke Nord Korea. Det står mellom å bruke den israelske satellitten eller en satellitt fra et annet land, melder Yedioth Aharonoth.

Sør-koreanerne bruker for det meste amerikanske satellitter, og det antas at en lokalprodusert satellitt ikke vil være klar før i 2023. Nå har Sør-Korea vist interesse for å ta i bruk den israelske satellitten på grunn av dens spesielle bane rundt jorden. Israel og Sør Korea befinner seg på liknende breddegradslinjer – mellom 30 og 40 grader nord for ekvator. Times of Israel forklarer at satellitten derfor kan gå i bane over Korea for å samle informasjon om det nord-koreanske forsvarets aktiviteter.

USA har kunngjort at de har oppdaget en oppskyting av et ballistisk missil fra Nord Korea i forrige uke. Sør-koreanske kilder rapporterte at oppskytingen mislyktes.

Ofek 11-satelitten ble skutt opp fra Palmachim flystasjonen i Israel i september, og har bedre overvåkningskapasitet enn dens forgjengere, forteller Yedioth Aharonoth.

Hver nye overvåkningssatellitt øker Israels evne til å overvåke og følge områder av interesse for landets etteretning og nasjonale sikkerhet. Det betyr at også bildekvalitet forbedres med tanke på optikken og radarsensoren. Satellitten kan dermed se objekter både om dagen og om natten, og til og med under dårlige værforhold.

Satellitten Ofek 11 kan følge objekter og mål med høyere effektivitet og nøyaktighet på steder hvor tidligere satellitter har hatt vanskeligheter.

Nå kan Israel også dekke flere områder i verden for å oppnå informasjon av høyere kvalitet.

I 2014 kom det fram på den offisielle IDF radiostasjonen at Sør Korea var blant flere land som er interesserte i å kjøpe det israelske Iron Dome forsvarssystemet, ifølge Times of Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart