Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jerusalem – samlet og splittet

Vestmuren i Jerusalems gamleby. (Foto: David Weinberger, flickr.com)
Vestmuren i Jerusalems gamleby. (Foto: David Weinberger, flickr.com)
En meningsmåling gjennomført for Jerusalem Post, viser at 72 prosent av israelske jøder mener hovedstaden deres er en "splittet by". Men 74 prosent ønsker ikke å oppgi deler av byen til palestinerne, som del av en fredsavtale.

46 år er gått siden Israel tok over kontrollen over de østlige delene av Jerusalem, som var ulovlig okkupert av Jordan fram til juni 1967. Etter Seksdagerskrigen har jødene for første gang på to tusen år fritt kunnet besøke og be ved deres helligste sted, vestmuren til Tempelplassen.

På tross av at Jerusalem har vært forent såpass lenge under israelsk kontroll, mener israelske jøder flest at hovedstaden forblir en splittet by. Det kommer fram i en ny spørreundersøkelse fra Jerusalem Post.

72 prosent av de spurte mener byen i alle ledd er splittet mellom arabiske og jødiske innbyggere. De to befolkningsgruppene bor hovedsaklig i adskilte bydeler og nabolag.

Samtidig sier 74 prosent at de ikke ønsker å dele kontrollen over byen med palestinerne i en eventuell fredsavtale i framtiden. Kun 15 prosent støtter en slik løsning.

Av de 67 prosentene som støtter en tostatsløsning, er det bare 8 prosent som mener det er riktig å basere grensene på våpenhvilelinjen fra 1967. Det modererte fredsinitiativet til Den arabiske liga har dermed liten oppslutning blant israelske jøder. 40 prosent av dem som vil ha en tostatsløsning, støtter en fredsavtale der Israel beholder hele Jerusalem og de store bosetningsblokkene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart