Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk sikkerhetsvakt knivstukket

Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)
Her blir den knivstukkede sikkerhetsvakten hentet av medisinsk personell. (Foto: Magen David Adom)
En sikkerhetsvakt ble tirsdag ettermiddag knivstukket på en kontrollpost utenfor bosetningen Ma’ale Adumim. Politiet anser ugjerningen som et terrorangrep – det tredje på to dager.

Sikkerhetsvakten er en mann i 60-årene, som var på jobb på en israelsk kontrollpost utenfor inngangen til bosetningen Ma’ale Adumim, da en ukjent gjerningsmann overfalt ham og stakk ham med kniv i brystet tirsdag ettermiddag. Vakten ble brakt til Hadassah-sykehuset, og slapp fra det med moderate skader. Gjerningsmannen kom seg unna, melder Times of Israel.

En av sikkerhetsvaktene på stedet beskriver hendelsen slik overfor Ynetnews.com:

– Jeg så en mann som oppholdt seg på avkjørselen med en svart plastpose i hendene. Etter å ha nølt i noen minutter, kom han bort til kontrollposten. Vi stoppet ham, og ba ham komme bort til oss. Vi spurte hvor han skulle, og han svarte at han skulle på jobb. Vi spurte etter ID, og han spurte med uskyldig stemme hvorfor. Det var da en av vaktene ble mistenksom, og ba ha åpne posen. I samme øyeblikk hoppet mannen på denne vakten og knivstakk ham. En annen sikkerhetsvakt fikk tatt fra ham våpenet, løp etter ham og skjøt mot ham. Den palestinske mannen etterlot posen og kniven, og klarte å unnslippe.

Tre mistenkte ble senere på dagen arrestert, etter at politiet observerte en bil som passet til beskrivelsen av bilen den skyldige brukte til å rømme fra åstedet.

Angrepet er det tredje terrorangrepet på to dager. Mandag i Jerusalem veltet en terrorist en buss med gravemaskin og drepte en og såret seks. I tillegg ble en soldat skutt i trafikken i byen bare tre timer senere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart