Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel øker sikkerheten i forkant av Jom Kippur

Jøder besøker Vestmuren for å be i fellesskap om tilgivelse. (Foto: Elisabet Meltvik)
Sikkerhetsnivået økes for å forhindre terrorangrep i Israel under Jom Kippur-dagen som startet tirsdag kveld.

Ved solnedgang tirsdag kveld begynner den jødiske forsoningsdagen, Jom Kippur, noe som betyr at troende jøder faster i 25 timer og går i synagogen for å be. Natt til tirsdag besøkte tusenvis av jøder Vestmuren (Klagemuren) for å be i fellesskap om tilgivelse (kalt selichot). Etter det dødelige terrorangrepet på søndag var det grunn til bekymring for at et nytt angrep kunne finne sted i løpet av natten. Derfor ble det sørget for å øke sikkerheten.

I anledning den religiøse høytiden kommer israelske sikkerhetsstyrker til å øke sikkerhetsnivået i hele landet, særlig i de mer utsatte områdene som Jerusalem og Vestbredden, melder Yedioth Aharonoth. Politiet har økt kapasiteten, og grensepatruljene vil være på vakt for å sørge for at det blir en rolig og fredelig helligdag.

Offentlig transport, som buss, tog og flytrafikk, kommer til å stanse frem til helligdagen er over. Det israelske forsvaret vil også stenge alle overganger fra de palestinske områdene på Vestbredden og Gaza til Israel i løpet av Jom Kippur. Overgangene vil kun åpnes for medisinske eller andre humanitære nødstilfeller.

En innbygger i Jerusalem, Jeremy Grynpas, sa at selv om det er en spent stemning i hovedstaden, kommer det ikke til å påvirke hans planer for helligdagen.

– Folk er vant til terrorangrep, fortalte han til i24news. Allikevel er situasjonen mye roligere enn i fjor, da den jødiske høytiden var preget av en terrorbølge.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart