Ti gode grunner til å bli medlem i MIFF

Israel er omringet av flere fiender som har som uttrykt mål å eliminere landet. MIFF tar avstand fra alle stater og organisasjoner som ikke vil anerkjenne staten Israel.

Israel er omringet av flere fiender som har som uttrykt mål å eliminere landet. MIFF tar avstand fra alle stater og organisasjoner som ikke vil anerkjenne staten Israel.

Vi nærmer oss 10.000 medlemmer - les hvorfor du bør bli medlem nå!

Conrad Myrland

25.10.2012 14:10

MIFF har som mål å passere ti tusen medlemmer innen generalforsamlingen i juni 2017. Vi var over 10.000 ved generalforsamlingen i april 2016, men etter listevask er vi nå (ved oppdatering 18. april 2017) noen hundre medlemmer i fra målet.

Det er mange gode grunner til å bli medlem av MIFF, her er ti av dem:

 

1. MIFF har et godt og viktig formål

MIFFs formål har vært det samme siden organisasjonen ble stiftet i 1978: “Gjennom saklig og allsidig informasjon om Midtøsten-konflikten, det jødiske folk og dets historie ønsker MIFF å skape en dypere og større sympati for Israel og det jødiske folk.”

I stedet for forståelse og sympati, møter Israel og det jødiske folk mye misforståelser, kunnskapsløshet og hat i Norge. MIFFs viktigste måte å motarbeide dette på, er ved å formidle israelernes synspunkter inn i den norske Midtøsten-debatten.

Det er svært mye kritikkverdig ved norske mediers dekning av Israel og konflikten med naboene, MIFF gjennomfører jevnlige faktasjekker på artikler og reportasjer.

 

2. MIFF støtter det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland i Israel

Den moderne staten Israel er kommet for å bli, men dessverre har mange av naboene, og også sterke krefter i Norge, ikke akseptert det. MIFF tar avstand fra organisasjoner som ikke vil anerkjenne staten Israel, og vi mener konflikten mellom Israel og landets naboer bør løses ved direkte forhandlinger mellom partene. MIFF støtter en løsning av flyktningproblemene som ikke innebærer en trussel mot Israels eksistens.

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat. MIFFs medlemmer er stolte over å kunne støtte en stat som også, på mange måter, har gitt store fordeler for sin arabiske befolkning.

  • På nettsiden www.miff.no/hvorfor kan du lese en rekke argumenter for hvorfor MIFFs medlemmer støtter Israel.

 

3. MIFF har tatt jobben som Israels forsvarsadvokat

Alle som følger med i norske medier vet at Israel stadig blir utsatt for intens kri­tikk. Hvis ingen tar bryet med å presen­tere Israels beste svar, vil ingen kunne gjøre seg opp en mening om kritikken er rettferdig eller urettferdig. I rettssaker har alle tiltalte en forsvarer. Det har også Israel krav på, og MIFF har tatt jobben. Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre den.

 

4. MIFF samler alle Israel-venner i Norge

MIFF er en medlemsorganisasjon med over 9.500 medlemmer. Israel-venner med helt ulike tro- og livssyn deltar på likefot i organisasjonen. MIFF er partipolitisk uavhengig. Alle enkeltpersoner som støtter vårt formål og grunnlag kan være medlemmer.

MIFF tilbyr nyttige lokale og online nettverk og møteplasser for våre medlemmer. 27 lokalforeninger inviterer jevnlig til foredrag og sosiale samvær. Mange møtes også daglig på nettsiden miff.no, MIFFs Facebook-side og Facebook-gruppen Nordmenn som støtter Israel.

 

5. MIFF gir Israel-venner kunnskap

Som medlem av MIFF mottar du informasjonsavisen  Midtøsten i fokus seks ganger i året. Alle utgivelsene fra 1975 er gratis tilgjengelig i online arkiv.

Nettsiden Miff.no er Nordens, for ikke å si Europas, største online ressurs for kunnskap om Israel. Her finner du mye flere aktuelle nyheter og bakgrunnsstoff enn det som noen gang får plass i avisen. Ta for eksempel en kikk på vår temaside med kategorier fra A til Å.

 

6. MIFF sprer informasjon bredt ut

MIFFs informasjon når ikke bare folk som allerede støtter Israel. Vi bruker mye av våre ressurser på å nå lengst mulig ut i det norske folk. Nettsiden og Facebook er nevnt. I tillegg lager vi ukentlige radiokommentarer og er aktive på Twitter og YouTube.

Fra april 2010 har MIFF distribuert et 24 siders spesialmagasin med Israels beste argumenter til alle husstander i 16 fylker i Norge.  Når ressursene tillater det, kommer vil til å fortsette denne distribusjonen.

MIFF bruker også store ressurser på online markedsføring (Facebook og Google) og annonsekampanjer i aviser.

 

7. MIFF driver økonomisk effektivt

MIFF har kun fire ansatte på heltid og har ingen utgifter til kontorlokaler. Alt arbeid i hovedstyret og lokalt gjøres frivillig. MIFF kan derfor bruke kontingentinntekter og gaver (som utgjør ca. 90 prosent av våre inntekter) effektivt til å spre informasjon om Israel.

 

8. MIFF deltar aktivt i debatten

MIFF deltar aktivt i den norske Midtøsten-debatten. Vi har jevnlig kontakt med politikere og journalister, og stiller alltid opp til foredrag, debatter og intervjuer når det er ønsket. På miff.no har vi en egen temasida for kritikk og analyse av den norske mediedekningen.

To av våre bokutgivelser, jubileumsboken i 2008 og Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen sommeren 2012, er begge gitt som gaver til alle stortingsrepresentanter og de fleste medlemmer i regjeringen. Også våre andre bøker er delt ut til ledende politikere som trenger den viktige informasjonen.

 

9. MIFF arbeider for økt salg av israelske varer i Norge

Fra 2002 til 2017 drev MIFF Norges største Israel-relaterte nettbutikk. Torget.miff.no hadde hundrevis av produkter produsert i Israel, i tillegg til Norges største samling av bøker og filmer relatert til Midtøsten. Nettbutikken er nå lagt ned, men vi fortsetter for å fremme samhandel mellom Norge og Israel med å bekjempe alle boikott-tiltak.

 

10. MIFFs arbeid gir effekt

Bare i løpet av de siste månedene (da denne artikkelen først ble publisert i oktober 2012) har Med Israel for fred (MIFF)
– varslet politiet om en ulovlig butikkaksjon som var planlagt av Palestinakomiteen i Oslo. Aksjonen ble mislykket, og siden den gang har ikke provokatørene annonsert noen aksjoner på sitt nettsted. Palestinakomiteen mener MIFFs Kjøp israelske varer!-kampanje er årsak til at importen fra Israel stadig øker.

– utgitt boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen. Ingen i Norge kan lenger benekte hatpropagandaen og hyllesten av terrorister i det palestinske samfunnet.

avslørt nyhetsbyrået NTBs konstruksjon for å skremme norske bedrifter fra å delta i det israelske gasseventyret.

MIFFs arbeid i perioden sommeren 2013 til sommeren 2014 er fyldig beskrevet i den offentlige årsrapporten.

 


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør