Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Svar og ett spørsmål til Khalayli

Skjermdump fra Ringerikes Blad.
Conrad Myrland fra MIFF svarer Jamil Khalayli i Den palestinsk-norske forening.

Jamil Khalayli, leder av Den palestinsk-norske forening i Norge, kommer i Ringerikes Blad 18. september med en rekke feilaktige påstander om Med Israel for fred (MIFF). Hans manipulasjon med vårt organisasjonsnavn er i beste fall barnslig. At han ikke klarer å gjengi mitt navn korrekt er kanskje mer uskyldig.

Det stemmer ikke at «MIFF støtter den mest aggressive og nasjonalistiske delen av det israelske politiske landskapet». MIFF støtter jødenes rett til et nasjonalt hjemland i Israel, men vi er partipolitisk uavhengig både i Norge og i Israel. Fra den israelske debatten gjengir vi ulike stemmer. MIFF håper å se fred mellom Israel og naboene, og lengter etter den dagen palestinske ledere, eller i det minste palestinske representanter i Norge, tar offentlig til orde og aksepterer at Israel skal forbli en jødisk stat.

Khalayli trekker noen ville og ubegrunnede konklusjoner av hva MIFF mener om Breaking the Silence og Jewish Voice for Peace. Det ligger i sakens natur at anonyme vitnemål ikke kan la seg verifisere. At MIFF skulle fremstille noen israelske soldater som «løgnaktige jøder» faller på sin egen urimelighet. Da MIFF for fem år siden omtalte sistnevnte gruppe som tysk-jødisk, var det på ingen måte for å undergrave troverdigheten til organisasjonen. Er det tyskere eller jøder Khalayli ser på som lite troverdige?

Det store flertallet jøder ønsker seg en løsning med to stater for to folk. De vil ønske en palestinsk stat velkommen dersom den kan bli opprettet i fred og etter avtale som avklarer grenser mot Israel. Kan Khalayli akseptere at en stat med jødisk flertall er kommet for å forbli ved siden av en palestinsk, arabisk, muslimsk stat?

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart