Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Varm velkomst og kald skulder i Finnmark

Faksmile fra leserinnlegg i avisen Finnmarken 15. januar 2016.
Faksmile fra leserinnlegg i avisen Finnmarken 15. januar 2016.
Over 60 Israel-venner og andre interesserte møtte fram da MIFF hadde sitt første møte i Finnmark 14. januar. Lokal kontaktperson for Palestinakomiteen var ikke like begeistret.

Følgende replikk er sendt til avisene Altaposten og Finnmarken.

 

Problemet er palestinernes avvisning av jødisk stat

Torsdag 14. januar hadde Med Israel for fred (MIFF) historiens første møte i Finnmark. Over 60 personer kom for å høre mitt foredrag i Alta, et imponerende oppmøte i en mindre by hvor vi har møte for første gang og på en kveld med 20 minusgrader! Det var et engasjement som varmet og inspirerte.

Synnøve Thomassen fra Palestinakomiteen kom ikke på møtet. I stedet benyttet hun anledningen til å komme med et langt, ensidig og tildels feilaktig anklageskrift mot Israel i lokalavisene Altaposten samme dag og i Finnmarken dagen etter.

Det finnes kun 1 stat i verden med jødisk flertall og identitet. Det finnes 22 arabiske stater og 57 muslimske stater. Palestinske myndigheter definerer seg som en arabisk og muslimsk stat. De avviser samtidig at Israel kan være en jødisk stat! Dette hykleriet hindrer freden mer enn noe annet.

Jødene var ca 2 prosent av befolkningen i den arabiske verden. Israel utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet til de arabiske landene. Etter 1948 er nesten én million jøder blitt presset og jaget ut av de arabiske land. Nesten ingen er igjen. Israel er blitt nødhavn for de fleste. Jødene ble jaget først, nå blir de kristne og andre minoriteter jaget på flukt.

De utskjelte israelske bosetninger dekker kun tre prosent av arealet av Vest­bredden. Den dagen palestinerne er villige til å godta en jødisk stat, går det an å finne løsninger som avklarer grensene. Hittil har palestinerne avvist to stater hvis én skal forbli jødisk. Det er tragisk. Jeg håper ikke Thomassen gjør den samme feilen.

 

Conrad Myrland

Daglig leder Med Israel for fred (MIFF)


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart