Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bengt-Ove Nordgård innstilt som ny styreleder i MIFF

Bengt-Ove Nordgård taler i Tønsberg 7. november 2015. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Bengt-Ove Nordgård taler i Tønsberg 7. november 2015. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Etter ni år som styreleder i Med Israel for fred trapper Morten Fjell Rasmussen ned.

Lørdag 10. juni har Med Israel for fred generalforsamling under Israelkonferansen på Gjøvik. Se landsmøtepapirene ved å klikke her.

Morten Fjell Rasmussen har gitt beskjed til valgkomiteen at han ønsker å trekke seg som styreleder i MIFF etter ni år. Rasmussen har vært med og ledet organisasjonen gjennom en enorm opptur. Siden bergenseren inntok rollen som styreleder har antallet medlemmer økt fra rundt 2000 i 2008 til over 10.600 medlemmer i dag.

– Det er sunt med fornyelse og det er den viktigste grunnen til at jeg nå går av som styreleder. Ni år er en lang periode, men det har vært en fantastisk reise jeg har fått lov til å være med på. MIFF har jo blitt en ganske stor organisasjon i løpet av disse årene, sier Rasmussen.

Selv om han nå gir seg som styreleder i hovedstyret vil han fortsatt være engasjert i MIFF og Israels sak. Nylig gikk han inn som styreleder i MIFFs lokallag i Bergen, og valgkomiteen har innstilt ham som nestleder i hovedstyret.

– Det som gleder meg mest med suksessen til MIFF er at vi har blitt en røst som lyttes til av politikere og journalister. Det var en stor seier at utenriksminister Børge Brende nå i mai fordømte at et norsk-støttet palestinsk ungdomssenter var oppkalt etter en terrorist, og at han vil kreve tilbakebetaling av økonomisk støtte. Jeg tror ikke det ville skjedd uten MIFFs systematiske og mangeårige arbeid for å rette utenriksdepartementets oppmerksomhet mot palestinske myndigheters hatindoktrinering av egne innbyggere, sier den avtroppende styrelederen.

Styreleder Morten Fjell Rasmussen ønsket velkommen til MIFFs landsmøte 2015. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Morten Fjell Rasmussen gir seg som styreleder. Her fra landsmøtet i 2015. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Rasmussen har personlig anbefalt at nestleder Bengt-Ove Nordgård overtar stafettpinnen til den viktige rollen som styreleder i Med Israel for fred.

– Bengt-Ove er kunnskapsrik og godt opplest på det som gjelder Israel og Midtøsten. Han både kjenner og befinner seg trygt innenfor MIFFs ideologiske plattform, og i tillegg har han etter hvert opparbeidet seg god erfaring med å håndtere media, forteller Rasmussen.

Det synes Nordgård er veldig hyggelig å høre. Han er innstilt av valgkomiteen som ny styreleder i MIFF og håper han får tillit av generalforsamlingen lørdag 10. juni.

– Det er en stor ære og tillitserklæring å være innstilt som styreleder i MIFF. Det er en oppgave jeg ser fram til med ydmykhet og forventning, sier Nordgård.

I tillegg til å ha vært aktiv i MIFF Østfold har Nordgård i flere år også vært med i MIFFs hovedstyre. Først som varamedlem og siden 2013 som nestleder. Derfor har han etter hvert blitt «varm i trøya» når det gjelder styrearbeid i MIFF.

– Men med dette vervet øker jo ansvaret. Jeg er derfor veldig takknemlig for at Morten fortsetter i styret. Jeg kommer nok helt sikkert til å trekke en del på hans mangeårige erfaring som leder. Ellers består styret av veldig dyktige folk, så jeg tror dette kommer til å bli veldig bra, sier Nordgård.

Han mener en av de viktigste oppgavene framover er å holde fokus på MIFFs formål og grunnlag. Det mener han er spesielt viktig etter den siste tids hendelser.

– De siste ukers politiske hendelser viser at det er viktig å skape en dypere og større sympati både for staten Israel og for det jødiske folk, avslutter han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart