Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel burde stemmes bort

Iran vil forholde seg til retten til å forsvare seg selv, dersom Israel innleder et forhåndsangrep mot nasjonens atomprogram, hevder president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: Daniella Zalcman)
Iran vil forholde seg til retten til å forsvare seg selv, dersom Israel innleder et forhåndsangrep mot nasjonens atomprogram, hevder president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: Daniella Zalcman)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad mener den israelsk-arabiske konflikt endes ved at palestinerne "stemmer sionistregimet" bort fra sin eksistens.

Irans president ble intervjuet om Israel av Washington Post søndag, i forbindelse med besøk i USA i anledning generalforsamlingen i FN. Det var ikke mye endring å spore i hans holdninger til «sionistregimet», da journalist David Ignatius spurte om han anerkjenner deres rett til å eksistere.

– Jeg synes vi bør tillate at det palestinske folk i alle områdene av Palestina [inkludert i Israel]  bestemmer. Uansett hva de bestemmer, burde det være den endelige løsningen. Vi trenger ikke atomvåpen, raketter eller å ødelegge menneskers boliger for å avgjøre dette, svarte Ahmadinejad.

Israel «fabrikerer løgner»
Presidenten ble i intervju med CNN ledet inn på spørsmålet om et eventuelt israelsk angrep av Irans atomanlegg. Både USA og Israel truer med å gå til krig mot det shiamuslimske landet, dersom de ikke stanser det de mener er forsøket på å skaffe seg atomvåpen.

Ahmadinejad hevdet at Israel forsøker «å fabrikere» løgner om Iran og stilte spørsmål ved hvordan verden kan fungere på en slik måte at «en nasjon kan true en stor og mektig historisk nasjon som Iran» basert på løgner.

– Irans respons [ved et israelsk forhåndsangrep] er svært klar. Jeg tror ikke jeg trenger å forklare det. Enhver nasjon har den retten og ville forsvart seg selv.

Ahmadinejad fortsatte med å antyde at Israel ikke vil kunne eksistere uten okkupasjonen av Vestbredden og, etter hans mening, Gaza-stripen. Da han tidligere samme dag møtte FNs generalsekretær Ban Ki-moon, ble han advart mot å benytte seg av oppviglerisk retorikk på talerstolen under generalforsamlingen.

– Ved Allahs hjelp
Senest 18. august ytret Irans president det som kan oppfattes som en trussel mot Israel, den siste i en lang rekke oppfordringer om å fjerne «sionistregimet».

– Et nytt Midtøsten vil ved Allahs hjelp bli en realitet. Et nytt Midtøsten vil ikke lenger huske amerikanernes og sionistenes tilstedeværelse, sa han den gang.

Iran øker internettsensur
De ulike avanserte datavirusene som har herjet Midtøsten de siste årene, har særlig rammet Iran. Derfor har alle statlige datamaskiner blitt koblet til en sikret nasjonal internettjeneste, for å forhindre at virusene som florerer det globale internett skal fortsette å herje med landets atomprogram.

Samtidig planlegger myndighetene å koble til hele den iranske befolkningen til den samme tjenesten, for å lettere kunne sensurere nettet. Det vil bli et slags nasjonalt intranett. Blant annet ønsker Teheran å sperre den amerikanske søketjenesten Google.

Til nå har iranere som har ønsket å få med seg nyheter fra utlandet, kunnet benytte seg av en såkalt VPN-tjeneste. Det gir brukeren en IP-adresse i et annet land og har gjort at den jevne iraner har hatt muligheten til å omgå den generelle internettsensuren. Men med det nye nasjonale intranettet er det uvisst om en slik tjeneste lenger vil fungere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart