Benjamin Pogrund i MIFF Sunnmøre: Apartheid-løgnen mot Israel

Den israelske forfatteren Benjamin Pogrund var siste taler på MIFFs Israelkonferanse. (Foto: Bjarte Bjellås)

Benjamin Pogrund på MIFFs landsmøte 2017 på Gjøvik. (Foto: Bjarte Bjellås)

Mandag 28. august kl. 19:00 inviterer MIFF Sunnmøre til åpent møte med foredrag av Benjamin Pogrund på NTNU i Ålesund (inngang øst).

Geir Knutsen

03.08.2017 00:08

Benjamin Pogrund er født i Sør-Afrika og vokste opp i Cape Town. I 1958 begynte han sin karriere som journalist i avisen The Rand Daily Mail, hvor han til slutt ble ble assisterende redaktør. The Rand Daily Mail var den eneste avisen på den tiden som rapporterte om hendelser i de svarte ghettoene i Sør-Afrika.
Gjennom sitt arbeid ble han en betydningsfull opponent mot apartheidregimet og nøt stor respekt hos blant andre Nelson Mandela, som også ble en personlig venn av ham. Pogrund har senere jobbet i Boston og London og skrevet bøker om den Sør-Afrikanske pressen under apartheid og om Nelson Mandela. Han emigrerte til Israel i 1997 og bor nå i Jerusalem sammen med sin kone.
Pogrund kaller apartheidanklagene mot Israel falske. «Alle som vet hva apartheid var og som kjenner Israel i dag, forstår det. Bruk av apartheid-stempelet er i beste fall et resultat av uvitenhet og naivitet og i verste fall kynisk og manipulativt», har han tidligere sagt om apartheid-anklagen mot Israel.
Tittel på foredraget: Apartheid-løgnen mot Israel.
Velkommen til et interessant foredrag og møte!
Kontaktperson: Håkon Hovda, leder MIFF Sunnmøre.
Mobil: 45604722

Gateadresse: Larsgårdsvegen 2
Navn på lokalet: NTNU i Ålesund (inngang øst)
Sted: Ålesund
Starttid: 28. august 2017 kl. 19.00


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør