Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Saudi-Arabia skal lede muslimsk allianse mot terror

Saudiarabiske militærstyrker. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Saudiarabiske militærstyrker. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
34 muslimske land, med Saudi-Arabia i spissen, danner en ny militær allianse for å bekjempe terrorisme, opplyser Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå. ”Palestina” er med i alliansen.

Alliansen dannes fordi ”terrorisme må bekjempes med alle midler”, skriver Saudi Press Agency, ifølge Times of Israel. Samarbeidet skal gjøre det mulig å ”utrydde terrorismen”.

Det saudiarabiske sunnimuslimske regimet vil komme til å lede den nye alliansen. ”Palestina”, Libanon og Egypt er blant de 34 medlemslandene. Andre medlemsland befinner seg på lengre avstand, som Mali, Malaysia og Pakistan. Det vil bli opprettet et felles hovedkvarter i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, som alliansen vil bruke til å koordinere og lede militæroperasjoner, opplyses det. Ytterligere ti muslimske land har sendt ut en felles pressemelding om at de støtter alliansen uten selv å delta i den.

Alliansen har ikke vært særlig tydelige på hvem det er de vil bekjempe og hvor de vil gå til verks. I den saudiarabiske nyhetsmeldingen sier de at de vil ”oppnå integrasjon, samle troppene og forene kreftene for å bekjempe terrorisme, som gjør vold på menneskers hellige liv, truer regional og internasjonal sikkerhet og fred, utgjør en trussel mot nasjonens grunnleggende interesser og undergraver sameksistens”.

Bekjentgjøringen kommer samtidig som Saudi-Arabia både er tungt involvert i krigen mot den Iran-støttede shia-muslimke opprørsgruppen Houthi i Jemen, og kjemper sammen med USA i de allierte styrkene mot Den islamske staten. Iran deltar ikke i den nye alliansen.

Her kan du lese andre artikler fra MIFF om Saudi-Arabia.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart