Oppdatering etter kampen: Uavgjort 0-0 mellom Norge og Israel

Israel og Norge møttes under U21-EM i Israel i 2013 (Foto: Geir Knutsen)

Israel og Norge møttes under U21-EM i Israel i 2013 (Foto: Geir Knutsen)

Ingen av lagene klarte å score mål i kvalifiseringskampen til U21-EM.

Geir Knutsen

05.09.2017 13:09

Herrelandslagene U21 til Norge og Israel møtes klokken 19:00 tirsdag kveld 5. september på Marienlyst stadion i Drammen i kvalifiseringskamp for EM.

Hittil har Norge spilt to kamper mot Kosovo. Selv om det ble seier med 5-0 i den første kampen, ble Norge fratatt poengene fordi Kristoffer Ajer ikke var spilleberettiget.

Israel vant sin første kamp mot Aserbajdsjan. Hvert land skal til sammen spille 10 kamper i gruppespillet.

På Norges Fotballforbunds nettside skriver de dette om det israelske landslaget:

“Norge har møtt Israel tre ganger tidligere med U21-landslaget, men aldri vunnet. I EM i Israel i 2013 endte oppgjøret mellom lagene 2-2. Marcus Pedersen og Harmeet Singh scoret Norges mål. Senere samme år vant Israel begge kampene da lagene møttes i EM-kvalifiseringen.

– Israel har mange gode enkeltspillere og de er pasningssterke. I tillegg har de bra fysikk og fart. De er et velspillende lag  og har bra gjenvinningstrykk. Jeg har sagt til gutta at det er litt som å møte oss selv. På vårt beste er vi et godt pasningslag med fart og godt kombinasjonsspill, forteller Smerud.

– Samtidig har de noen svakheter. Kosovo fant vår svakhet og jeg håper vi klarer å utnytte Israels svakheter.

Israel åpnet EM-kvalifiseringen sist torsdag da de slo Aserbajdsjan 3-1 hjemme. Maxim Plakushchenko, Moti Barshazky og Eliel Peretz scoret for Israel. Kaptein Neta Lavi ble utvist etter 25 minutter og må dermed sone karantene mot Norge tirsdag.”

MIFF oppfordrer alle venner av Israel som har anledning til å se kampen fra tribunen om å ta med israelske og norske flagg.

Fotball-EM for menn U21 arrangeres i Italia og San Marino i juni 2019. 54 landslag kjemper om plass blant de 12 landene som kommer til EM. Italia er allerede kvalifisert ettersom de er vertskap. Vinnerne av de 9 gruppene får plass i EM. De fire beste to-ere (fra gruppene) må spille play-off om de to siste plassene. Tyskland vant U21-EM i 2017 som ble arrangert i Polen.

 

Slik er tabellen i gruppe 5 før dagens kamper (Skjermdump fra UEFA)

Slik er tabellen i gruppe 5 før dagens kamper (Skjermdump fra UEFA).

TV2 Sportskanalen viser kampen som starter kl. 19:00.

 


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør