- Israel er et teknologisk mirakel

Israels statsminister Benjamin Netanyhau kom med et forslag til tilpasning av Google-logoen da han tok imot internettselskapets styreformann Eric Schmidt tirsdag. (Skjermdump fra video publisert av Statsministerens kontor)

Israels statsminister Benjamin Netanyhau kom med et forslag til tilpasning av Google-logoen da han tok imot internettselskapets styreformann Eric Schmidt tirsdag. (Skjermdump fra video publisert av Statsministerens kontor)

Googles styreformann Eric Schmidt roser Israels ingeniører. Han sier selskapets utviklingssentre i Israel er blant selskapets mest effektive og at Google stadig utvider dem.

Andreas Fagerbakke

20.06.2012 09:06

Under en konferanse i Tel Aviv diskuterte Schmidt rollen til teknologien i en region med politiske omveltninger og kom med lovord om Israels teknologiske bidrag. Han sa at kvaliteten på Israels ingeniører er svært høy, ikke minst på grunn av landets universiteter og treningen som blir krevd i hæren. Han roste også lokale selgere som blant de beste i verden, og sier de fortsetter å bidra til selskapets fortjeneste.

– Vi elsker Israel, sa Schmid. Noe som naturlig nok høstet applaus fra folkemengden.

Facebook, som er en av Googles hovedrivaler annonserte mandag at de ville kjøpe opp face.com, det israelske selskapet som har utviklet en teknologi som gir ansiktsjenkjennelse. Kjøps summen var rundt en halv milliard kroner.

Schmidt sa at Israel har et godt utdanningssystem og gode universiteter, men la til at det var behov for å styrke dem ytterligere.

Schmidt berørte også Googles nylige avgang fra Kina: “Vi trodde det ville være stor etterspørsel for å stoppe sensur,” sa han, og la til at sensuren i stedet ble enda mer alvorlig. “Kina begynte å sensurere mer fordi de kunne gjøre det,” sa han. “Det er derfor vi forlot Kina og begynte å fokusere på Hong Kong.”

Schmidt snakket også om den arabiske våren og sa at “diktatorer i den arabiske verden sensurerte alt bortsett fra internett og sa at: De var for gamle og visste ikke om det.” Han la til at det ikke var de teknologiske selskapene som utførte den arabiske våren, men snarere folk som brukte teknologi “til opprør mot diktatorer”.

“Hvis regjeringen slår seg av Internett, er det et tegn på at regjeringen er redd,” sa han.

Her er en video av et møte mellom statsminister Benjamin Netanyahu og Eric Schmidt.

YouTube Preview Image

 

Andre teknologinyheter


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør