Ny israelsk teknologi kan redde livet til norske soldater

Denne illustrajonen av CIMS-systemet ble publisert av IAI allerede i 2014. (Foto: IAI)

Denne illustrajonen av CIMS-systemet ble publisert av IAI allerede i 2014. (Foto: IAI)

Men bare hvis vi har en regjering som er villig til å kjøpe slikt utstyr.

Conrad Myrland

03.08.2017 15:08

Israel Aerospace Industries (IAI) har nylig avsluttet utviklingen av et system som kan oppdage veibomber foran kjøretøy, melder Yedioth Aharonoth. Systemet (Counter Improvised Explosive Device and Mine Suite, CIMS) bruker optiske sensorer og radarer til å avdekke eksplosiver som kan bli en trussel for kjøretøy og soldater.

Det nye utstyret kan bli installert på de fleste større militære kjøretøy. Mer enn to tusen amerikanske soldater er drept av veibomber i Irak og Afghanistan bare i løpet av det siste tiåret, ifølge Yedioth Aharonoth. Veibomber har også krevd norske soldaters liv.

Den nye israelske teknologien kan komme til å redde norske liv også i framtiden, om vi bare har en regjering som er villig til å kjøpe militært utstyr fra Israel.

Nettsiden miff.no er finansiert av MIFFs medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør