Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

USA mistet stemmeretten i UNESCO etter Israel-støtte

UNESCOs hovedkvarter i Paris (Foto: Wikimedia Commons)
UNESCOs hovedkvarter i Paris (Foto: Wikimedia Commons)
Fredag mistet USA stemmeretten i FN-organet UNESCO. Washington har stanset pengeoverføringer til UNESCO etter at "Palestina", mot amerikanernes vilje, fikk fullt medlemskap.

Medlemslandene i FNs organ for utdanning, forskning og kultur stemte i 2011 for å gi «Palestina» fullt medlemskap. I etterkant trakk USA tilbake all sin pengestøtte til organet, slik de også hadde varslet på forhånd. Amerikanerne mener en palestinsk stat kun kan anerkjennes etter en sluttstatus-avtale med Israel (og også nabolandet Jordan) er på plass.

Reglene til UNESCO sier at medlemsland som ikke betaler for seg i løpet av en toårsperiode, vil bli fratatt stemmeretten i deres generalforsamling. Det er første gang at amerikanerne frivillig har gitt opp sin stemmerett i en overnasjonal organisasjon.

– Vi har mistet vår største bidragsyter, noe som vi vil merke i alt vi foretar oss. […] Dette er ingen form for straff fra UNESCO fordi de ikke betaler. Slik er bare reglene, sier en talsmann for organisasjonen.

Selv om Det hvite hus egentlig ønsker å utbetale pengene de skylder UNESCO, forteller New York Times, så møter de motstand i Kongressen. På 1990-tallet vedtok de to amerikanske nasjonalforsamlingene å kutte pengestøtten til alle FN-organer som måtte anerkjenne «Palestina» som en fullverdig stat, med mindre det skjer som resultat av en endelig tostatsavtale mellom Israel og PA.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart