Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

New York har svartelistet norske KLP og Danske Bank for boikott av israelske bosetninger

New Yorks guvernør Andrew Cuomo. (Foto: Azi Paybarah, flickr.com)
New Yorks guvernør Andrew Cuomo. (Foto: Azi Paybarah, flickr.com)
- New York står i solidaritet med Israel i dag og for alltid, sier New Yorks demokratiske guvernør Andrew Cuomo (bildet). Når kommer Trondheim og Tromsø på amerikanske svartelister?

New Yorks guvernør Andrew Cuomo har svartelistet flere utenlandske firma som støtter BDS-bevegelsen mot Israel, forteller New York Post. I juni gjorde Cuomo et vedtak som forbyr New Yorks myndigheter fra å investere offentlige midler i selskaper som støtter boikott av Israel.

Blant finansinstitusjonene som allerede er kommet på svartelisten, er Norges største livsforsikringsselskap KLP, Danske Bank (Danmarks største bank- og finanskonsert, som også er store i Norge), Dutch bank ASN, nederlandske Triodos Bank og Betsah Invest SA. I tillegg står britiske selskaper som Freedom Call UK og samvirket Co-Operative Group på listen.

Ingen av selskapene på svartelisten er amerikanske, og New York skal ikke ha noe forbindelser med dem fra før.

I sitt forsøk på å straffe israelske selskap for brudd på menneskerettighetene, bryter Danske Bank selv menneskerettighetene, skrev MIFF i 2014. I 2015 ble det kjent at KLP trakk sine investeringer ut fra to israelske selskaper som utvinner naturressurser på Vestbredden. Det er ikke noe grunnlag i folkeretten for å forby økonomisk aktivitet i okkuperte områder. Avgjørelser ved flere europeiske domstoler bekrefter det samme, skrev MIFF i 2014.

– New York står i solidaritet med Israel i dag og for alltid. Denne staten vil ikke stå for noe slags diskriminerende politikk, og vi vil fortsette å vise vår urokkelige støtte til det israelske folket i deres kamp for frihet og demokrati, sier Cuomo.

Noen av firmaene på lista er allerede svartelistet i statene Florida og Illinois. I juni vedtok California en liknende lov for å motvirke Israel-boikott.

Det er vel bare et tidsspørsmål før Trondheim og Tromsø kommer på amerikanske svartelister.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart