Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk minister vil ha hjelp av USA og Russland til å kaste Iran ut av Syria

Den israelske ministeren Yisrael Katz ønsker USAs hjelp for å kaste Iran ut av Syria. (Foto: Wikipedia)
Det er den israelske etterretningsministeren Yisrael Katz som har invitert den saudiarabiske kronprinsen. (Foto: Wikipedia)
Yisrael Katz vil også at USA anerkjenner Golanhøyden som israelsk territorium.

Under sitt besøk til USA foreslo transport- og etterretningsminister Yisrael Katz fra Likud at Trump-administrasjonen formulerer en fempunkts-plan for hvordan Israel og USA kan stanse Irans innflytelse i Syria. Planen består av en rekke sentrale punkter for hvordan de kan forhindre Iran og deres allierte i å øke aggresjonen i regionen, spesielt gjennom terrororganisasjonen Hizbollah, skriver Yedioth Ahronoth.

– Vi jobber for å bygge en amerikansk konsensus om å stoppe Iran og fremme regionale samarbeidsinitiativer, forteller Katz til den israelske avisen.

Et av de sentrale punktene i planen er at USA anerkjenner Israels suverenitet over Golanhøyden. Israel tok kontroll over området etter Seksdagerskrigen i 1967. Andre punkt inneholder en generell motstand mot Irans permanente militære tilstedeværelse i Syria, sanksjoner mot Iran inntil de stopper militær og økonomisk bistand til Hizbollah og andre terrororganisasjoner og økte sanksjoner mot Hizbollah.

Det sistnevnte punktet er en implisitt trussel om israelsk militær handling hvis den libanesiske terrorgruppen ikke blir svekket gjennom blant annet sanksjoner. Under sitt besøk i USA møtte Katz USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, USAs FN-ambassadør Nikki Haley og flere andre sentrale politikere og aktører.

Katz, som er medlem av Israels sikkerhetskabinett, ble sendt til Washington av statsminister Benjamin Netanyahu for å diskutere temaet. I et intervju med avisen Times of Israel sier den israelske ministeren også at han har oppfordret USA til å samarbeide med Russland for å hindre at Iran får et permanent fotfeste i Syria.

– Vi diskuterte hvordan amerikanerne kan forhandle med russerne. Det vil være av felles interesse ikke bare for Israel, men for alle sunni-arabiske land i regionen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart