Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Storbritannia advarer mot bosetningsinvesteringer

Liberaldemokratenes partileder Nick Clegg (f.v.) og De konservatives partileder, statsminister David Cameron, leder den britiske regjeringen. Bildet er fra utnevnelsen av Clegg som visestatsminister i 2010. (Illustrasjon: Number 10, flickr.com)
Liberaldemokratenes partileder Nick Clegg (f.v.) og De konservatives partileder, statsminister David Cameron, leder den britiske regjeringen. Bildet er fra utnevnelsen av Clegg som visestatsminister i 2010. (Illustrasjon: Number 10, flickr.com)
Den britiske regjeringen advarer om at det kan få "PR-messige implikasjoner" å investere i de israelske bosetningene.

Den Tory-kontrollerte regjeringen i Storbritannia utlyste nye anbefalinger til landets næringsliv forrige uke, da de oppfordret innbyggerne til å ikke investere penger i bedrifter i de israelske bosetningene på Vestbredden.

– EU-innbyggere og -næringsliv bør være klar over de potensielle PR-messige komplikasjonene som kan komme ved å involvere seg i økonomiske aktiviteter i bosetningene, skriver de i en advarsel på hjemmesidene til Storbritannias offisielle nettsted for handel og investeringer.

– Storbritannia har en klar holdning til de israelske bosetningene: Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, Gaza-stripen og Golan-høydene er områder som har vært okkupert av Israel siden 1967. Bosetninger er ulovlige under internasjonal lov, utgjør et hinder for fred og truer med å gjøre en tostatsløsning på den israelsk-palestinske konflikten umulig. Vi vil ikke anbefale noen endringer fra grensene før 1967, inkludert Jerusalem, annet enn dem partene selv blir enige om.

Israels diplomatiske apparat i London har ifølge Ha’aretz gitt klar beskjed om at landet er skuffet over de nye anbefalingene.

– Vi fortalte dem at vi akkurat nå sitter i samtaler med palestinerne og at utlysingen av en slik anbefaling på dette tidspunktet vil skade prosessen. Det er noe merkelig ved at det ikke finnes liknende anbefalinger i andre regioner der det er disputt om landområder, som Vest-Sahara under marokkansk okkupasjon eller Tibet, mener en kilde i det israelske utenriksdepartementet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart