Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jødiske ekstremister angrep moské på Vestbredden

Hærverk som ble gjort i et "price tag"-angrep mot en annen moské på Vestbredden i fjor. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)
Hærverk som ble gjort i et "price tag"-angrep mot en annen moské på Vestbredden i fjor. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)
IDF har satt i gang etterforskning etter at en moské på Vestbredden i natt ble satt fyr på og vandalisert med graffiti, etter alt å dømme av jødiske ekstremistiske bosettere. Denne typen angrep fordømmes av både israelske politikere og av befolkningen generelt.

Klokken ett natt til onsdag ble det oppdaget at moskeen i den palestinske landsbyen Jab’a brant, og at det var tagget davidsstjerner, bibelreferanser og ordet ”hevn” på murveggene.

– Vi hørte skrik fra folk ute, og fikk se at moskeen sto i brann. Mer enn 300 mennesker våknet og sammen klarte vi å slukke brannen. Etterpå fikk vi se de rasistiske skriveriene. Det er åpenbart for verden at det er gjort stor urett, sier ordføreren i landsbyen, Abdul Karim Sharaf, ifølge Jerusalem Post.

Etter alt å dømme er det jødiske, ekstremistiske bosettere som står bak angrepet, som føyer seg inn i mønsteret av såkalte ”price tag”-angrep. Det israelske politiet og forsvaret kunngjorde onsdag at de har igangsatt etterforskning av ugjerningen. Ynetnews.com skriver at bosettere ble sett i området kort tid før brannen.

”Price tag” er angrep som gjøres for å markere opposisjon til de israelske myndighetene. Den ytterliggående ideen er å utføre voldshandlinger mot palestinere for å forsøke å avskrekke det israelske lederskapet fra å motarbeide bosetterbevegelsen. Slike handlinger møter fordømmelse hos de fleste politikere i Israel, og blant flertallet av det israelske folket.

Oppdatering torsdag 26. februar:

Ytterligere to kriminelle handlinger i price tag-kategorien har funnet sted denne uken, ifølge blant andre Ha’aretz. Torsdag formiddag ble en bygning tilhørende den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem satt fyr på og vandalisert. Senere på dagen sprayet en gruppe bosettere fra Yitzhar på Vestbredden graffiti på muren til en skole i landsbyen Orif, sør for Nablus, med teksten ”død over araberne” ved siden av en davidsstjerne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart