Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske sikkerhetsarbeidere tatt for ulovlig våpensalg

Dette er en av produksjonsenhetene som er brukt i illegal våpenproduksjon på Vestbredden, og som ble beslaglagt av israelske styrker natt til mandag 11. juli 2016. (Foto: Shin Bet)
Dette er en av produksjonsenhetene som er brukt i illegal våpenproduksjon på Vestbredden, og som ble beslaglagt av israelske styrker natt til mandag 11. juli 2016. (Foto: Shin Bet)
To tjenestemenn fra de palestinske sikkerhetsstyrkenes etterretningstjeneste er blant de arresterte, etter at israelske styrker gikk til aksjon mot palestinske produsenter og selgere av illegale våpen.

Natt til mandag arresterte israelske styrker fire personer utenfor Nablus på Vestbredden, under mistanke om at de har vært involvert i ulovlig produksjon og salg av våpen i Israel og på Vestbredden. En mengde våpen og ammunisjon, samt utstyr som brukes til å produsere enkle skytevåpen, ble beslaglagt. Dette opplyser etterretningstjenesten Shin Bet ifølge Times of Israel. To av de pågrepne er tjenestemenn i de palestinske sikkerhetsstyrkenes etterretningstjeneste. De skal ha utnyttet sin posisjon til å selge våpen til illegale våpenforhandlere i Israel.

Mange av våpnene som har vært brukt i den siste tidens skyteangrep mot israelere er hjemmelagde halvautomatiske geværer som er relativt enkle å produsere uten avanserte fabrikker.

De siste ukene har det foregått en dramatisk økning i interne oppgjør mellom palestinske grupperinger flere steder på Vestbredden. Israelske styrker har derfor gjennomført flere lignende aksjoner mot illegal våpendistribusjon i områdene rundt Nablus og Jenin de siste ukene, opplyser Shin Bet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart