Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelske, arabiske lærere tiltalt for støtte og spredning av propaganda for «Den islamske staten»

De seks arresterte (Foto: Shin Bet/Jerusalem Post)
De seks arresterte (Foto: Shin Bet/Jerusalem Post)
Fire skolelærere fra det sørlige Israel ble nylig arrestert av israelsk politi og sikkerhetstjeneste for å ha støttet "Den islamske staten" (IS) og for å ha brukt stillingene til å spre IS-propaganda til elever og lærere.

Til sammen seks israelske arabere – deriblant fire lærere – fra Negev-ørkenen i det sørlige Israel, ble mandag 6. juli 2015 tiltalt i Beersheba District Court for en lang rekke kriminelle forhold, inkludert distribusjon av materiale for en ulovlig organisasjon, støtte til en terror-organisasjon, planlegging av kriminelle handlinger og ulovlig utreise fra landet.

Terrorgruppen IS ble formelt erklært forbudt i Israel i september 2014.

Den interne sikkerhetstjenesten i Israel, Shin Bet, skrev i en pressemelding på mandag at de seks tiltalte fra Beduiner-landsbyen Houra skal ha holdt hemmelige møter der de diskuterte IS-ideologi, så på propagandavideoer og lyttet til taler holdt av IS-ledere. I tillegg planla noen av dem å reise til Syria for å krige sammen med IS.

Ifølge tiltalen mot en av de arresterte skal medlemmene i cellen ha hatt møter en eller to ganger i uken fra slutten av 2013 til juni 2015 ved siden av en moské i landsbyen Houra.

I april 2014 skal Othman Abdelkayan, en lege som planla å arbeide på Soroka medisinske senter i Beersheba, ha deltatt på et av møtene. Han reiste senere til Syria for å slutte seg til IS og døde der kort tid etterpå.

Ifølge Shin Bet skal også en rektor ved en skole og flere lærere være avhørt etter mistanke om å ha kjent til cellens aktiviteter og planer uten å melde fra til myndighetene.

Flere andre av medlemmene skal allerede ha reist fra Israel til Syria for å delta i krigen sammen med IS.

Utdanningsminister Naftali Bennett sa etter at arrestasjonen og tiltalen mot de fire lærerne ble kjent: – I løpet av de siste månedene har beduin-lærere i Houra promotert ideologien til Islamsk stat blant sine elever. Lærere skal ikke bli terrorister i Israel. Jeg har bedt om at de blir sparket fra jobben som lærere for å ha gitt opplæring i terror. Vi skal ha null-toleranse for dem som fremmer terror. I mellomtiden vil vi fremme god og sunn utdannelse for den beduinske befolkningen.

Kilde: Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart