Anti-Defamation League kritisk til LO

Jonathan Greenblatt i Anti-Defamation League reagerer sterkt på at en jødisk forening legges ned på grunn av trusler. (Foto: Flickr/CC)

Jonathan Greenblatt i Anti-Defamation League engasjerer seg i LOs boikott av Israel. (Foto: Flickr/CC)

En av verdens viktigste organisasjoner i bekjempelse av jødehat har engasjert seg i LOs boikott.

Bjarte Bjellås

12.05.2017 21:05

Den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League, en av verdens fremste i kampen mot antisemittisme, har sendt ut en pressemelding etter LOs boikottvedtak.

– Avgjørelsen om full boikott av Israel fra LO reflekterer ikke bare en dyp partiskhet mot Israel og israelsk arbeiderbevegelse, men undergraver også forsøkene på å bringe israelerne og palestinerne sammen. Å stemme for boikott, desinvestering og sanksjoner er å stemme mot den jødiske stats legimitet, sier Jonathan A. Greenblatt i Anti-Defamation League i en uttalelse fra den verdenskjente organisasjonen.

Boikotten blir kritisert fra flere hold. Også fra utenriksminister Børge Brende.

– Vi er dypt takknemlig for og anbefaler utenriksminister Brendes uttalelse om at denne boikotten er kontraproduktiv og ikke vil bidra til å fremme dialog og samarbeid mellom israelerne og palestinerne, sier Greenblatt, som er direktør i ADL.

Kort tid etter at LO gjorde sitt boikottvedtak fredag 12. mai ble MIFF kontaktet av Anti-Defamation League som hadde lest nyheten i VG. Saken vekker oppsikt.

– ADL tok kontakt med MIFF for å få mer bakgrunn om hva som hadde skjedd. Det er veldig viktig at en av verdens viktigste organisasjoner i bekjempelse av jødehat er våken for det som skjer i LO, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Rabbiner Joav Melchior i Det Mosaiske Trossamfund i Oslo sier han har forståelse for uenighet med og kritikk av Israelsk politikk, men kaller LOs boikott for umoralsk.

– Kampen for fred, rettferdighet for alle, forsoning og solidaritet i verden stopper der boikott starter. LO har formelt gitt opp alt håp for noen som helst dialog med Israel. Vedtaket er uhensiktsmessig, men først og fremst umoralsk, sier Melchior til NTB.

Han mener boikotten er et slag mot alle som jobber for fred og solidaritet.

– Boikott av jødiske individer, butikker, fabrikker og nå også stat er dessverre ikke nytt i vår verden. Jeg vil fortsette å jobbe med alle, jøder, muslimer, kristne eller hvem som helst som jobber for dialog, solidaritet, faglige rettigheter, menneskerettigheter og en fredelig verden, sier han.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør